Kontakta oss! 031-320 41 00

Mufflonjakt i Kroatien

Pyrschjakt på Mufflonbaggar längs den Kroatiska skärgården.

I vår resa ingår:

Kontakta oss på  [email protected] eller  031-320 41 00 för boka.

Jakten i Kroatiska skärgården

Från 26.995kr per person

Följ med oss på denna utmanande jaktupplevelse på stora medaljmufflon i en otrolig vacker miljö längs den Kroatiska kusten.

Kroatien erbjuder en unik pyrschjakt på stora mufflonbaggar i en otroligt vacker och häftig miljö. Här får du en blandning mellan en riktigt tuff bergsjakt och en ”vanlig” pyrschjakt så som i Polen.

Vi jagar i en otroligt vacker miljö med det adriatiska havet i bakgrunden under hela jakten och lite fysisk utmaning med höjdskillnader i de mindre bergen längs kusten och ofta en varm och skön sol beroende på vilken tid på året som du vi åker.

Det är väldigt stenigt och bergigt i denna miljö, därför är det bra med ett par riktiga vandringskängor och ett par handskar är att rekommendera!

Miljön här är som sagt väldigt kargt med begränsad växtlighet, men det finns områden som blir väldigt täta, framförallt under sommarhalvåret också. Här lägger sig ofta vildsvinen under dagarna. Även mindre björnar kan ta daglega här.

Det finns både björn, varg och lodjur på dessa marker, men de rör sig oftast högre upp i bergen längre från kusten. Vi brukar ofta hitta spår och spillning från björnar som jagar Mufflon på nätterna.

 

Under hösten så går Mufflonen in i brunst, då sprider baggarna ut sig i mindre grupper eller går själva och vi kan se dem lite överallt. Här är det dock svårare att komma nära inpå de riktigt gamla och stora baggarna då oftast mindre baggar och tackor blir stöta innan vi riktigt når fram till de stora.

Under våren så går baggarna ofta i större flockar, då är det inte ovanligt att se en hel flock med bara äldre baggar i medaljklass.

 

vår Partner i Kroatien

Vi jobbar med professionella jaktorganisationer på plats och har stort förtroende för dessa.

I Kroatien har vi en engelsktalande partner med väldigt stor erfarenhet kring viltet och området, tillsammans med sina kollegor är de väldigt måna om att presentera fina upplevelser till gästerna. Många historier och skratt brukar utbyttas under dessa resor.

Vår partner i Kroatien har bedrivit denna jakt i många år och sköter förvaltning på viltet här otroligt bra! 

Reviret vi jagar på är på ca 24 000 hektar längs kusten, varav 4000 hektar är ägnat till Mufflonjakt. Området ligger längs med norra kusten och har väldigt gott om Mufflon.

Jakt på Mufflon pågår under hela året i Kroatien. På sommaren är det dock ingen jakt då det är väldigt varmt. Vår och höst är att föredra.

Under de varmare perioderna under våren och början på hösten så jagar vi på morgonen/förmiddagen, sedan tar vi en siesta mitt på dagen och äter lite lunch innan vi beger oss ut på eftermiddagen igen.

När det är kyligare väder så kan det vara så att vi ger oss ut under förmiddagen och jagar hela dagen med mindre pauser.

Det finns stora chanser att skjuta en medaljbagge under denna jakt. Historiskt sätt så har det skjutits medalj under varje resa, ofta flera i en grupp. Under vår första jaktresa hit, sköts det 2st bronsmedaljer och 1st silvermedalj.

Resan & boende i Kroatien

Vi startar resan med att flyga till Zagreb i Kroatien från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn.

När vi kommer fram möts vi upp av våra guider och sedan väntar en bilfärd på ett par timmar till boendet i närheten av Senj, en liten ort i närheten av Velebitiberget. 

När vi kommit fram till boendet blir vi välkomnade av våra guider.Sedan väntar en trevlig välkomstmiddag där vi ofta äter nyfångad fisk från havet.

Boendet är ett 3-4-stjärnigt lägenhetshotell och ligger några minuter från jaktmarken med en vacker havsutsikt över det adriatiska havet. Alla rum har en egen toalett.

På boendet finns också en trevlig relaxavdelning både utomhus och inomhus. Pool finns också för dem som vill ta ett dopp under de varmare månaderna. 

Boendet har dubbelrum som ingår i priset. Önskas singelrum går det att ordna, extra kostnad kan tillkomma.

Ett mindre hotell finns som alternativ, det ligger 30min från jaktmarken. 

Previous slide
Next slide

Jaktfilm från MUfflonjakten i Kroatien

Madeleine från SidebySide har varit i Kroatien och spelat in en jaktfilm med oss. Missa inte hennes upplevelser och de fina baggarna som fälldes i filmenKolla in filmen för att få dig en bild av hur denna jaktresa går till.

Ps. Det fälldes 3st Medaljbaggar under denna resa.

Kontakta oss för att boka

Från 26.995kr per person

[email protected] eller  031-320 41 00 för att boka.

Fällavgifter:

Vad som ingår:

Vad som tillkommer:

Vanliga frågor inför våra jaktresor

Skulle din resa bli inställt på grund av Corona erbjuds du möjlighet att boka om resan till ett senare tillfälle eller återfå totala beloppet du betalt vid bokning.

För att få föra ut jaktvapen ur landet krävs ett EU-pass för ditt vapen. Det ansöker man om hos polisen. Läs mer på Polisens hemsida. Detta bör du ansöka om omgående vid bokning av resa då det kan ta några veckor att handlägga. Handläggningstiderna hos polisen varierar.

Inför resan behöver du också fylla i ett formulär på Tullverkets hemsida. Läs mer här. Inför resan meddelar vi vilka uppgifter du behöver fylla i och guidar dig i hur man går tillväga för att checka in jaktvapen på flygplatsen.

Ljuddämpare är tyvärr inte tillåtet att använda i många av världens länder. Länder där ljuddämpare ej är tillåtet i är tex Polen, Kroatien, Spanien, England, Skottland. Dubbelkolla alltid lagarna och reglerna innan avresa.  

Vid bokning faktureras en deposition om 9.000kr som ska vara betald inom 10 dagar. Närmre avresa faktureras resterande belopp, resterande belopp skall vara betalt senast 40 dagar innan avresa. Eventuella fällavgifter faktureras efter hemkomst.

Vill man betala sin faktura med kort så rekommenderar vi att använda betaltjänsten Betalo

Att åka på en jaktresa innebär nya upplevelser och minnen för livet. Tyvärr är det dock inte möjligt att styra över allt som händer, och ibland inträffar oförutsedda saker som kan ställa till det. Då kan det vara skönt att vara försäkrad både innan och under resan.

Ofta omfattar reseskydden som inkluderas i hemförsäkringar och kreditkort inte allt det man behöver eller önskar.

För att du ska känna dig så trygg som möjligt när du reser med oss har vi valt att samarbeta med Europeiska ERV som har över 100 år i branschen. Tillsammans med Europeiska ERV erbjuder vi deras Reseförsäkring Plus samt Avbeställningsskydd. Vill du veta mer eller vill teckna en försäkring, vänligen hör av er så hjälper vi er med detta.