Kontakta oss! 031-320 41 00

MONTERIA I SPANIEN

Från 29.995kr per person

Nästa lediga datum:

Vad ingår vid en standard resa:

Följ med oss på ett traditionellt äventyr i Spaniens vackra natur. 

Bakgrunden för genomförande av de stora Monteria i Spanien är att det endast tillåts att genomföra jakt med hund på ett område en gång om året. Marken ska vara minst 500 hektar stort och oftast sträcker det sig mellan 1 000 och 15 000 hektar. Jakten bedrivs som en stor drevjakt med en såt per dag med hjälp av ett stort antal hundar. 

Monteria har bedrivits på detta sätt under många generationer och ett betydande antal vilt fälls en gång per år för att sedan låta viltet och marken vila under resten av året. 

Under de Monteria som vi arrangerar är det vanligt att vi fäller mellan 200 och 300 vilt under tre dagars jakt. Detta kan variera beroende på storleken på jaktsällskapet och det specifika området vi jagar i samt hur väl skyttarna förvaltar sina skottchanser. De vanligaste viltarterna inkluderar kronhjort, vildsvin, vissa områden har också dovhjort och mufflonfår.

Jakten startat på förmiddagen efter en spansk frukost och drevet pågår under ca tre till fem timmar. Jaktdagen avslutas med en traditionel spansk lunch ute på jaktmarken.

Vi samarbetar med professionella jaktorganisationer på plats med omfattande erfarenhet som strävar efter att erbjuda enastående jaktupplevelser. De har organiserat Monteria-jakter i Spanien i många år och har en djup förståelse för de områden vi jagar i. De kommer att vara med oss under hela resan och se till att alla gäster är nöjda och glada.

Vi jagar under tre dagar på tre olika områden. Boende och jaktområden varierar och anpassas efter varandra och reseavstånd. 

I resan ingår del i dubbelrum, enkelrum kan ordnas vid förfrågan. Det bör dock noteras att det kan vara svårare att få enkelrum när vi bor på lodgerna på grund av det begränsade antalet rum.

Jaktresan i Spanien

Under tre dagar jagar vi kronvilt och vildsvin enligt den klassiska drevjaktsformen, Monteria.

Morgonen börjar runt kl. 08.00 med en lätt frukost på boendet innan vi beger oss till jaktmarken.

Väl på plats välkomnas vi av spanjorerna som ansvarar för jaktmarken och uppdukade bord med tapas och en andra frukost i Monteria-stil. Utlottningen av dagens pass sker efter frukost och varje jägare tilldelas en personlig sekreterare som kommer att assistera under passet. Varje jägare tilldelas en liten matsäck med tapas att njuta av under passet.

Vi blir utkörda och utplacerade på våra pass och får information om var våra passgrannar befinner sig samt vilka skjutriktningar som är förbjudna. Jakten pågår i 3-5 timmar, vilket ger oss tid att njuta av våra medhavda tapas mellan skotten.

Efter en spännande jaktdag avslutas såten och jaktpatrullerna samlar in det fällda viltet medan skyttarna åker till samlingsplatsen. Här serveras en traditionell spansk lunch.

När vi har avnjutit maten är det dags för viltparaden.

Efter paraden återvänder vi till boendet. En härlig och stor middag väntar på oss under kvällen, där vi kan fortsätta att dela våra upplevelser och njuta av kvällen tillsammans.

En jaktresa till Spanien under en Monteria innebär mycket mer än bara riktigt rolig och bra jakt.

Resan erbjuder en otroligt social och trevlig upplevelse. Vi får uppleva rikligt med vilt, njuta av god mat och utsökta viner, strålande solsken och vacker natur. 

Att delta på en Monteria är verkligen något som skiljer sig från drevjakterna i övriga Europa. Det är en unik och spännande upplevelse som vi verkligen rekommenderar till dig som söker något utöver det vanliga.

Kontakta oss för att boka

Från 29.995kr per person

[email protected] eller  031-320 41 00 för att boka.

Vad som ingår i resans pris:

Vad som kan tillkomma:

Vanliga frågor inför våra jaktresor

Skulle din resa bli inställt på grund av Corona erbjuds du möjlighet att boka om resan till ett senare tillfälle eller återfå totala beloppet du betalt vid bokning.

För att få föra ut jaktvapen ur landet krävs ett EU-pass för ditt vapen. Det ansöker man om hos polisen. Läs mer på Polisens hemsida. Detta bör du ansöka om omgående vid bokning av resa då det kan ta några veckor att handlägga. Handläggningstiderna hos polisen varierar.

Inför resan behöver du också fylla i ett formulär på Tullverkets hemsida. Läs mer här. Inför resan meddelar vi vilka uppgifter du behöver fylla i och guidar dig i hur man går tillväga för att checka in jaktvapen på flygplatsen.

Ljuddämpare är tyvärr inte tillåtet att använda i många länder. Länder där ljuddämpare ej är tillåtet i är tex Polen, Kroatien, Spanien. Dubbelkolla alltid lagarna och reglerna innan avresa.

Vid bokning faktureras en deposition om 30% av totaltbeloppet som ska vara betald inom 10 dagar. Närmre avresa faktureras resterande belopp, resterande belopp skall vara betalt senast 40 dagar innan avresa. Eventuella fällavgifter faktureras efter hemkomst.

Vill man betala sin faktura med kort så rekommenderar vi att använda betaltjänsten Betalo. 

 

Att åka på en jaktresa innebär nya upplevelser och minnen för livet. Tyvärr är det dock inte möjligt att styra över allt som händer, och ibland inträffar oförutsedda saker som kan ställa till det. Då kan det vara skönt att vara försäkrad både innan och under resan.

Ofta omfattar reseskydden som inkluderas i hemförsäkringar och kreditkort inte allt det man behöver eller önskar.

För att du ska känna dig så trygg som möjligt när du reser med oss har vi valt att samarbeta med Europeiska ERV som har över 100 år i branschen. Tillsammans med Europeiska ERV erbjuder vi deras Reseförsäkring Plus samt Avbeställningsskydd. Vill du veta mer eller vill teckna en försäkring, vänligen hör av er så hjälper vi er med detta.