Monteria i Spanien

Följ med oss på en enormt spännande drevjakt i Spanien enligt klassisk Monteria-stil.

I vår resa ingår:

Kontakta oss på [email protected] eller  031-320 41 00 

Monteria i Spanien

49.995kr per person

Nästa lediga datum 2022/2023:

 
  • 17-21 februari 2023
 
 

Följ med oss på denna klassiska jaktform, Monteria, i mitten av Spanien. Detta är en otroligt häftig upplevelse som skiljer sig från drevjakter i övriga Europa.

I Spanien får man endast jaga av ett område med hundar en gång per år enligt lag. Minst 500 hektar per jakt enligt lag, men oftast ligger det mellan 1 000-9 000 hektar. Därför är det vanligt att man endast jagar en såt per dag med många hundar samtidigt för att effektivisera så mycket som möjligt. Ofta blir det en såt på ett relativt stort område med 20-25 skyttar och 400-500 hundar. Trots detta är det ofta man ser vilt smyga ut ur såten mellan hundarna och passkyttarna.

Men på detta sätt kan man göra ett rejält uttag ur marken en gång per år och låta viltet och marken vila resten av året. Det är detta som kallas Monteria.

På våra olika Monterias är det vanligt att vi fäller 200-300 vilt på 3 dagars jakt. Men det kan komma att variera beroende på hur stor gruppen är och i vilket område man jagar i. Viltarterna varierar också, vanligtvis är det Kronhjort och Vildsvin men det finns även Dovhjort och Mufflon i vissa områden.

Vi jobbar med professionella jaktorganisationer på plats med bred erfarenhet som är måna att presentera riktigt bra upplevelser. De har organiserat Monteria i Spanien under många år och har väldigt bra koll de områden vi jagar i. Dem är även med under hela resa och ser till att alla gäster är nöjda och glada.

Då Monteria är en jaktform och inte en plats så har vi olika områden för jakten. Därför kan det variera rätt mycket på var man jagar och var man bor. Ibland bor vi inne i städerna på hotell och ibland på en trevlig lodge ute på jaktmarken.

Oftast är det dubbelrum som ingår, men vid förfrågan går det oftast att ordna enkelrum. Ha i åtanke att det är svårare om man bor på lodgerna då det är begränsat antal rum.

Det jagas en såt per dag, vilket betyder att man startar lite senare under förmiddagen och står på pass under tre – fem timmar och rundar av med en trevlig lunch ute på jaktmarken. 

Jaktresan i Spanien

Under tre dagar jagar vi kronvilt och vildsvin enligt den klassiska drevjaktsformen, Monteria.

Morgonen startar vid ca 08.00 med lite frukost på boendet och sedan bär det i väg till jaktmarken.

På plats möts man av tält och uppdukade bord med tapas och en andra, klassisk frukost vid Monteria. Sedan är det dags för utlottning av dagens pass, man blir även tilldelad en personlig sekreterare som kommer att hjälpa dig under dagens pass. Man får också med sig ett paket innehållande lite god dryck och tapas ut på pass.

Sedan blir man utplacerade och får reda på var passgrannar står samt förbjudna skjutriktningar innan jakten drar i gång. Såten pågår under 3-4 timmar så det finns det tid för att njuta av sin medhavda tapas emellanåt.

Efter en lyckad jakt så bryts såten och viltpatrullerna hämtar fällt vilt medan skyttarna åker till uppsamlingsplatsen där det serveras en trevlig spansk lunch och något gott att dricka, vackert uppdukat med vita dukar.

Det är härlig stämning och alla har spännande upplevelser att dela med sig av. När alla har fått i sig lite gott så är det viltparad.

Efter avslutad parad återvänder vi till boendet och man får en chans att ta en välförtjänt dusch och en iskall drink innan lite festligheter med en god och stor middag som väntar under kvällen.

En jaktresa till Spanien under en Monteria innebär mycket mer än bara riktigt rolig och bra jakt.

Det är en otroligt social och trevlig resa med mycket vilt, god mat, goda viner, ofta strålande sol, fin natur och mycket skratt.

Vill man uppleva något som skiljer sig från övriga europa när det gäller drevjakt så är detta varmt att rekommendera.

Det är utan tvekan en riktig häftig upplevelse som man måste ha upplevt själv nån gång eller flera gånger.

Kontakta oss för att boka

49.995kr per person

[email protected] eller  031-320 41 00 för att boka.

Vad som ingår i resans pris:

Vad som kan tillkomma:

Vanliga frågor inför våra jaktresor

Skulle din resa bli inställt på grund av Corona erbjuds du möjlighet att boka om resan till ett senare tillfälle eller återfå totala beloppet du betalt vid bokning.

För att få föra ut jaktvapen ur landet krävs ett EU-pass för ditt vapen. Det ansöker man om hos polisen. Läs mer på Polisens hemsida. Detta bör du ansöka om omgående vid bokning av resa då det kan ta några veckor att handlägga. Handläggningstiderna hos polisen varierar.

Inför resan behöver du också fylla i ett formulär på Tullverkets hemsida. Läs mer här. Inför resan meddelar vi vilka uppgifter du behöver fylla i och guidar dig i hur man går tillväga för att checka in jaktvapen på flygplatsen.

Ljuddämpare är tyvärr inte tillåtet att använda i många länder. Länder där ljuddämpare ej är tillåtet i är tex Polen, Kroatien, Spanien. Dubbelkolla alltid lagarna och reglerna innan avresa.

Vid bokning faktureras en deposition om 30% av totaltbeloppet som ska vara betald inom 10 dagar. Närmre avresa faktureras resterande belopp, resterande belopp skall vara betalt senast 40 dagar innan avresa. Eventuella fällavgifter faktureras efter hemkomst.

Vill man betala sin faktura med kort så rekommenderar vi att använda betaltjänsten Betalo. 

 

Att åka på en jaktresa innebär nya upplevelser och minnen för livet. Tyvärr är det dock inte möjligt att styra över allt som händer, och ibland inträffar oförutsedda saker som kan ställa till det. Då kan det vara skönt att vara försäkrad både innan och under resan.

Ofta omfattar reseskydden som inkluderas i hemförsäkringar och kreditkort inte allt det man behöver eller önskar.

För att du ska känna dig så trygg som möjligt när du reser med oss har vi valt att samarbeta med Europeiska ERV som har över 100 år i branschen. Tillsammans med Europeiska ERV erbjuder vi deras Reseförsäkring Plus samt Avbeställningsskydd. Vill du veta mer eller vill teckna en försäkring, vänligen hör av er så hjälper vi er med detta.