MONTERIA I SPANIEN

Från 29.995kr per person

Nästa lediga datum:

13 – 17 feb  2025

I Spanien tillåts endast jakt med hundar på ett område en gång om året enligt lag. Enligt samma lag måste området vara minst 500 hektar stort, men oftast sträcker det sig mellan 1 000 och 9 000 hektar. Därför är det vanligt att man genomför endast en såt per dag med ett stort antal hundar för att maximera effektiviteten. Det kan vara en omfattande såt på ett relativt stort område med 20-25 skyttar och 400-500 hundar. Trots detta kan viltet ibland smyga ut ur såten mellan hundarna och passkyttarna.

Genom att genomföra Monteria på detta sätt kan man ta ett betydande antal vilt från marken en gång per år och låta viltet och marken vila under resten av året. Detta är kärnan i Monteria-jakten.

Under våra Monterias är det vanligt att vi fäller mellan 200 och 300 vilt under tre dagars jakt. Detta kan dock variera beroende på storleken på jaktsällskapet och det specifika området vi jagar i. De vanligaste viltarterna inkluderar kronhjort och vildsvin, men vissa områden har också dovhjort och mufflonfår.

Vi samarbetar med professionella jaktorganisationer på plats med omfattande erfarenhet som strävar efter att erbjuda enastående jaktupplevelser. Dessa organisationer har organiserat Monteria-jakter i Spanien i många år och har en djup förståelse för de områden vi jagar i. De kommer att vara med oss under hela resan och se till att alla gäster är nöjda och glada.

Eftersom Monteria är en jaktform kan den äga rum på olika områden. Detta innebär att boende och jaktområden kan variera betydligt. Ibland kan vi bo på hotell inne i städerna, medan vi ibland kan bo på en trevlig lodge ute på jaktmarken.

Vanligtvis inkluderar boendet dubbelrum, men enkelrum kan ofta ordnas vid förfrågan. Det bör dock noteras att det kan vara svårare att få enkelrum när vi bor på lodgerna på grund av det begränsade antalet rum.

Under Monteria-jakten genomför vi en såt per dag. Det innebär att vi startar lite senare på förmiddagen och står på pass i tre till fem timmar innan vi avslutar med en trevlig lunch ute på jaktmarken.

Jaktresan i Spanien

Under tre dagar jagar vi kronvilt och vildsvin enligt den klassiska drevjaktsformen, Monteria.

Morgonen börjar runt kl. 08.00 med en lätt frukost på boendet innan vi beger oss till jaktmarken.

Väl på plats välkomnas vi av tält och dukade bord med tapas och en andra frukost i Monteria-stil. Därefter äger utlottningen av dagens pass rum, och varje jägare tilldelas en personlig sekreterare som kommer att assistera under passet. Vi får också med oss ett paket med god dryck och tapas att njuta av under passet.

Därefter blir vi placerade på våra pass och får information om var våra passgrannar befinner sig samt vilka skjutriktningar som är förbjudna. Jakten pågår i 3-4 timmar, vilket ger oss tid att njuta av våra medhavda tapas mellan skotten.

Efter en framgångsrik jakt avslutas såten och jaktpatrullerna samlar in det fällda viltet medan skyttarna åker till samlingsplatsen. Där serveras en härlig spansk lunch och något gott att dricka, allt vackert uppdukat på vita dukar.

Stämningen är fantastisk och alla har spännande upplevelser att dela med sig av. När vi har avnjutit maten är det dags för viltparaden.

Efter paraden återvänder vi till boendet, där vi får chansen att ta en välförtjänt dusch och njuta av en uppfriskande drink innan kvällens festligheter. En härlig och stor middag väntar på oss under kvällen, där vi kan fortsätta att dela våra upplevelser och njuta av kvällen tillsammans.

En jaktresa till Spanien under en Monteria innebär mycket mer än bara riktigt rolig och bra jakt.

Resan erbjuder en otroligt social och trevlig upplevelse, där vi får uppleva rikligt med vilt, njuta av god mat och utsökta viner, och ofta vara välsignade med strålande solsken och vacker natur. Men framför allt, det finns en atmosfär av skratt och glädje som genomsyrar hela resan.

Att delta i Monteria-jakten är verkligen något som skiljer sig från drevjakterna i övriga Europa. Det är en unik och spännande upplevelse som verkligen rekommenderas för alla jägare som söker något utöver det vanliga.

Kontakta oss för att boka

Från 29.995kr per person

[email protected] eller  031-320 41 00 för att boka.

Vad som ingår i resans pris:

Vad som kan tillkomma:

Vanliga frågor inför våra jaktresor

Skulle din resa bli inställt på grund av Corona erbjuds du möjlighet att boka om resan till ett senare tillfälle eller återfå totala beloppet du betalt vid bokning.

För att få föra ut jaktvapen ur landet krävs ett EU-pass för ditt vapen. Det ansöker man om hos polisen. Läs mer på Polisens hemsida. Detta bör du ansöka om omgående vid bokning av resa då det kan ta några veckor att handlägga. Handläggningstiderna hos polisen varierar.

Inför resan behöver du också fylla i ett formulär på Tullverkets hemsida. Läs mer här. Inför resan meddelar vi vilka uppgifter du behöver fylla i och guidar dig i hur man går tillväga för att checka in jaktvapen på flygplatsen.

Ljuddämpare är tyvärr inte tillåtet att använda i många länder. Länder där ljuddämpare ej är tillåtet i är tex Polen, Kroatien, Spanien. Dubbelkolla alltid lagarna och reglerna innan avresa.

Vid bokning faktureras en deposition om 30% av totaltbeloppet som ska vara betald inom 10 dagar. Närmre avresa faktureras resterande belopp, resterande belopp skall vara betalt senast 40 dagar innan avresa. Eventuella fällavgifter faktureras efter hemkomst.

Vill man betala sin faktura med kort så rekommenderar vi att använda betaltjänsten Betalo. 

 

Att åka på en jaktresa innebär nya upplevelser och minnen för livet. Tyvärr är det dock inte möjligt att styra över allt som händer, och ibland inträffar oförutsedda saker som kan ställa till det. Då kan det vara skönt att vara försäkrad både innan och under resan.

Ofta omfattar reseskydden som inkluderas i hemförsäkringar och kreditkort inte allt det man behöver eller önskar.

För att du ska känna dig så trygg som möjligt när du reser med oss har vi valt att samarbeta med Europeiska ERV som har över 100 år i branschen. Tillsammans med Europeiska ERV erbjuder vi deras Reseförsäkring Plus samt Avbeställningsskydd. Vill du veta mer eller vill teckna en försäkring, vänligen hör av er så hjälper vi er med detta.