Råbocksjakt på isle of Bute i Skottland

Följ med oss på denna spännande vårbocksjakt i 3 dagar i en otroligt vacker miljö på Isle of Bute i Skottland. 

I vår resa ingår:

Jakten på bute, skottland

29.995kr per person

 Tillgängliga datum under 2024:

17-21 april 2024 – Finns platser kvar!

24-28 april 2024 – Fullbokad!

1-5 maj 2024 – Få platser kvar!

 

Egna önskemål om datum är tillgängligt. Kontakta oss för mer information på [email protected] eller  031-320 41 00

Under tre dagar så jagar vi råbock under våren i Skottland. ISLE OF BUTE har en tät stam av rådjur och jakten här brukar vara mycket händelserik med mycket vilt i sikte. Men jakten är fortfarande utmanande med sin varierande miljö och klimat. 

Vi jobbar med professionella jaktorganisationer på plats och har stort förtroende för dessa. I Skottland har vi jaktguider med väldigt stor erfarenhet kring viltet och området, de är väldigt måna om att presentera fina upplevelser till gästerna som kommer. Arrangören ansvarar för jakten på hela ön Bute och har därför väldigt bra koll på viltet och naturen och förvaltar viltvården på ett bra sätt.

Jakten sker som sagt på Isle of Bute, en ö utanför Glasgow i Skottland. Ön är på ca 15 000 hektar och har en helt fantastisk natur med en vacker utsikt. På ön finns det klassiska skotska höglandet med snabba väderskiften och varierande vind men också åkermiljö och fält med skogsdungar emellan. Detta ger en härlig utmaning både fysiskt och jaktmässigt. Detta kräver en del av jägaren. 

Här på Bute finns en tät stam av rådjur och vi räknar med att fälla ca 3 råbockar per person, detta är också inkluderat i priset. Skulle man vilja köpa till flera bockar så finns eventuellt denna möjligheten också, beroende på årets förvaltningsplan som bestäms efter detta årets jaktsäsong

Resan & boende på Isle of Bute i Skottland

Vi startar resan med att flyga till Glasgow i Skottland från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn.  

På flygplatsen väntar vår arrangören och hjälper er med era väskor och eventuella vapen. Därefter väntar en bilfärd på ca 2h timmar till ön Bute. Här har man chans att få se lite av Skottlands landsbygd. När vi kommit fram till boendet träffar vi guiderna som hälsar oss välkomna. Sedan finns det tid till att komma i ordning på rummen. Det finns också möjlighet att dricka något gott innan en trevlig hemmalagad välkomstmiddag.

Guiden håller en genomgång inför jakten under kvällen och sedan väntar lite sömn innan äventyret börjar på riktigt!

 

Boendet är väldigt trevliga och pittoreskt. Man bor i ett klassiskt “brittiskt” stenhus med mycket heltäckningsmattor.

Här på boendet kommer det serveras hemmalagad frukost och middag efter jakten. Ofta lagas maten på råvaror från ön oavsett om det är egenodlad potatis eller kronhjortsfiléer från tidigare fällda vilt. Det är också här som guiderna kommer att hämta och lämna er varje dag.

Skulle man vilja åka iväg och se lite av ön under veckan så finns denna möjlighet också. Det finns olika sevärdheter i närheten.

 

Bra att veta!

Det går att ta med sitt eget vapen till Skottland, även om det är krångligare än i Europa efter Brexit. Därför ingår hyrvapen i priset. Vi rekommenderar att man lånar vapen på plats. Dessa vapen är av bra kvalitet i 270win, 308win, 30-06 med lämplig optik och ljuddämpare samt benstöd.

Önskar man ta med eget vapen så hjälper vi till med detta också. 

Jaktfilm från Bute i Skottland

Madeleine från SidebySide har varit på Bute i Skottland och jagat Råbock med oss! Missa inte hennes upplevelser och de fina bockar som hon lyckades fällaKolla in filmerna för att få en bild av hur denna jaktresa går till!  Hon har delat upp sin resa i två olika filmer. Se båda här nedan:

Kontakta oss för att boka

29.995kr per person

[email protected] eller  031-320 41 00 för att boka.

Vad som ingår i resans pris:

Vad som kan TILLKOMMa:

Vanliga frågor inför våra jaktresor

Skulle din resa bli inställt på grund av Corona erbjuds du möjlighet att boka om resan till ett senare tillfälle eller återfå totala beloppet du betalt vid bokning.

För att få föra ut jaktvapen ur landet krävs ett EU-pass för ditt vapen. Det ansöker man om hos polisen. Läs mer på Polisens hemsida. Detta bör du ansöka om omgående vid bokning av resa då det kan ta några veckor att handlägga. Handläggningstiderna hos polisen varierar.

Inför resan behöver du också fylla i ett formulär på Tullverkets hemsida. Läs mer här. Inför resan meddelar vi vilka uppgifter du behöver fylla i och guidar dig i hur man går tillväga för att checka in jaktvapen på flygplatsen.

Ljuddämpare är tillåtet i Skottland.

Vid bokning faktureras en deposition om 9.000kr som ska vara betald inom 10 dagar. Närmre avresa faktureras resterande belopp, resterande belopp skall vara betalt senast 40 dagar innan avresa. Eventuella fällavgifter faktureras efter hemkomst.

Vill man betala sin faktura med kort så rekommenderar vi att använda betaltjänsten Betalo

Att åka på en jaktresa innebär nya upplevelser och minnen för livet. Tyvärr är det dock inte möjligt att styra över allt som händer, och ibland inträffar oförutsedda saker som kan ställa till det. Då kan det vara skönt att vara försäkrad både innan och under resan.

Ofta omfattar reseskydden som inkluderas i hemförsäkringar och kreditkort inte allt det man behöver eller önskar.

För att du ska känna dig så trygg som möjligt när du reser med oss har vi valt att samarbeta med Europeiska ERV som har över 100 år i branschen. Tillsammans med Europeiska ERV erbjuder vi deras Reseförsäkring Plus samt Avbeställningsskydd. Vill du veta mer eller vill teckna en försäkring, vänligen hör av er så hjälper vi er med detta.