Kontakta oss! 031-320 41 00

Råbocksjakt på isle of Bute Skottland

Följ med oss på denna spännande vårbocksjakt i 3 dagar i en otroligt vacker miljö på Isle of Bute i Skottland. 

I vår resa ingår:

Jakten på bute, skottland

29.995kr per person

 Tillgängliga datum under 2024:

17-21 april 2024 – Finns platser kvar!

24-28 april 2024 – Fullbokad!

1-5 maj 2024 – Få platser kvar!

 

Egna önskemål om datum är tillgängliga. Kontakta oss för mer information på [email protected] eller  031-320 41 00

Under tre dagar så jagar vi råbock under våren i Skottland. ISLE OF BUTE har en tät stam av rådjur och jakten här brukar vara mycket händelserik med mycket vilt i sikte. Jakten är utmanande med sin varierande miljö och klimat. 

I Skottland jagar vi med guider med väldigt stor erfarenhet kring viltet och området, de är väldigt måna om att presentera fina upplevelser till jägarna. Arrangören på plats ansvarar för jakten på hela ön Bute och har därför väldigt bra koll på viltet och naturen och förvaltar viltvården på ett bra sätt.

Isle of Bute är en ö utanför Glasgow i Skottland. Ön är på ca 15 000 hektar och har en helt fantastisk natur med en vacker utsikt. På ön finns det klassiska skotska höglandet med snabba väderskiften och varierande vind men också åkermiljö och fält med skogsdungar. Detta ger en härlig utmaning både fysiskt och jaktmässigt. Jakten kräver en del av jägaren. 

Här på Bute finns en tät stam av rådjur och vi räknar med att fälla ca 3 råbockar per person, detta är också inkluderat i priset. Skulle du vilja köpa till flera bockar så finns eventuellt denna möjlighet, beroende på årets förvaltningsplan som bestäms efter varje års jaktsäsong

Resan & boende på Isle of Bute i Skottland

Vi startar resan med att flyga till Glasgow i Skottland från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn.  

På flygplatsen väntar vår arrangör och hjälper er med era väskor och eventuella vapen. Därefter väntar en bilfärd på ca 2h till ön Bute. Här har du chansen att få se Skottlands vackra landsbygd. När vi kommit fram till boendet blir vi välkomnade av våra guider. Sedan finns det tid till att landa och komma i ordning på rummen. Det finns också tid till en fördrink innan vi njuter av en hemlagad välkomstmiddag.

Guiden håller en genomgång inför jakten under kvällen och sedan väntar lite sömn innan äventyret börjar på riktigt!

Vi bor i ett klassiskt “brittiskt” stenhus med pittoresk stil.

Här på boendet serveras det hemlagad frukost och middag. Maten lagas på lokala råvaror från ön; egenodlad potatis och kronhjortsfilé från tidigare fällda vilt. 

Finns önskan om att åka iväg och se lite av ön under veckan så finns denna möjlighet också. Det finns olika sevärdheter i närheten.

Bra att veta!

Det går att ta med sitt eget vapen till Skottland, även om det är komplicerat efter Brexit. Hyrvapen ingår i priset. Vi rekommenderar att ni lånar vapen på plats. Dessa vapen är av bra kvalitet i 270win, 308win, 30-06 med lämplig optik och ljuddämpare samt benstöd.

Önskar du ta med eget vapen så hjälper vi till med detta. 

Jaktfilm från Bute i Skottland

Madeleine från SidebySide har varit på Bute i Skottland och jagat Råbock med oss! Missa inte hennes upplevelser och de fina bockar som hon lyckades fällaKolla in filmerna för att få en bild av hur denna jaktresa går till!  Hon har delat upp sin resa i två olika filmer. Se båda här nedan:

Kontakta oss för att boka

29.995kr per person

[email protected] eller  031-320 41 00 för att boka.

Vad som ingår i resans pris:

Vad som kan TILLKOMMa:

Vanliga frågor inför våra jaktresor

Skulle din resa bli inställt på grund av Corona erbjuds du möjlighet att boka om resan till ett senare tillfälle eller återfå totala beloppet du betalt vid bokning.

För att få föra ut jaktvapen ur landet krävs ett EU-pass för ditt vapen. Det ansöker man om hos polisen. Läs mer på Polisens hemsida. Detta bör du ansöka om omgående vid bokning av resa då det kan ta några veckor att handlägga. Handläggningstiderna hos polisen varierar.

Inför resan behöver du också fylla i ett formulär på Tullverkets hemsida. Läs mer här. Inför resan meddelar vi vilka uppgifter du behöver fylla i och guidar dig i hur man går tillväga för att checka in jaktvapen på flygplatsen.

Ljuddämpare är tillåtet i Skottland.

Vid bokning faktureras en deposition om 9.000kr som ska vara betald inom 10 dagar. Närmre avresa faktureras resterande belopp, resterande belopp skall vara betalt senast 40 dagar innan avresa. Eventuella fällavgifter faktureras efter hemkomst.

Vill man betala sin faktura med kort så rekommenderar vi att använda betaltjänsten Betalo

Att åka på en jaktresa innebär nya upplevelser och minnen för livet. Tyvärr är det dock inte möjligt att styra över allt som händer, och ibland inträffar oförutsedda saker som kan ställa till det. Då kan det vara skönt att vara försäkrad både innan och under resan.

Ofta omfattar reseskydden som inkluderas i hemförsäkringar och kreditkort inte allt det man behöver eller önskar.

För att du ska känna dig så trygg som möjligt när du reser med oss har vi valt att samarbeta med Europeiska ERV som har över 100 år i branschen. Tillsammans med Europeiska ERV erbjuder vi deras Reseförsäkring Plus samt Avbeställningsskydd. Vill du veta mer eller vill teckna en försäkring, vänligen hör av er så hjälper vi er med detta.