Kontakta oss! 031-320 41 00

Kronhjortsjakt i Skottland

Följ med oss på en fantastisk pyrschjakt i det skotska höglandet. En otrolig upplevelse och ett måste i sin jaktkarriär.

I vår resa ingår:

Jakten i skottland

29.995kr per person

Tillgängliga datum:

15-20 september 2024 - Finns platser kvar!
6 - 11 oktober 2024 – Fullbokad!
13 - 18 oktober 2024 – Fullbokad!

07 - 12 oktober 2025 – Finns platser kvar!
14 - 19 oktober 2025 – Finns platser kvar!

Under 1-3 dagar så pyrschar vi på det skotska höglandet i jakten på de majestätiska skotska kronhjortar. På höglandet så strävar vi efter de lite mindre eller äldre hjortarna och lämnar de största hjortarna som inte är kapitala än. Vi jagar på högländerna under dagen när kronhjortarna är ute, oftast under högbrunst.

Waidmann jobbar med professionella jaktorganisationer på plats och har stort förtroende för dem. Jaktguiderna innehar väldigt stor erfarenhet kring viltet och området, de är väldigt måna om att presentera fina upplevelser till gästerna. Vi har handplockat de här markerna med duktiga lokala guider och där viltet förvaltas på ett väldigt bra sätt.

Jakten sker på olika gods i norra Skottland. Det klassiska skotska höglandet med en vacker natur, snabba väderskiften och varierande vind blir en härlig utmaning både fysiskt och jaktmässigt. Jakten kräver en del av jägaren. 

Kronhjortsjakten i Skottland är en magisk upplevelse som skiljer sig från en kronhjortsjakt i övriga Europa. Generellt sätt så är hjortarna betydligt mindre i Skottland och rör sig på ett annat sätt uppe på höglandet än i vanliga skogsbiotoperna.

Vill du skjuta ytterligare en kronhjort, så finns eventuellt möjlighet till det. Tillägg: ca 10 000kr.

Resan & boende i Skottland

Vi startar resan med att flyga till Edinburgh i Skottland från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn.  

På flygplatsen väntar er reseledare och hämtar upp er. Därefter väntar en bilfärd på ett par timmar upp till lodgen/stugan vi bor i. Under bildfärden får vi se  Skottlands vackra landsbygd. 

När vi kommit fram till boendet finns det tid till att komma i ordning på rummen. Det finns också möjlighet att dricka något gott innan en trevlig välkomstmiddag. 

Under dessa resor bor vi i en lodge/stuga mitt på jaktmarken, vilket ger en stor fördel tidsmässigt. 

Vår partner finns på plats och tar hand om er under hela veckan! Han lagar riktigt god mat, serverar goda drycker och delar med sig utav alla sina härliga jaktberättelser från Skottland. Era lokala “stalkers”  kommer direkt till stugan och hämtar er innan ni ger er ut på fjället efter en god frukost.

Här bor vi, äter god mat och njuter av trevligt sällskap under hela veckan. Är ni fiskeintresserad så finns eventuellt möjligheten att rodna bra fiskemöjligheter. Låt oss veta vid bokning om ni önskar fiske under veckan.

Jaktguiderna kommer och möter upp oss under kvällen och går igenom jakten och upplägget inför veckan.

Sedan väntar lite sömn innan äventyret börjar på riktigt!

 

 

Bra att veta!

Det går att ta med sitt eget vapen till Skottland, även om det är krångligare än i övriga Europa efter Brexit. Vi rekommenderar att man lånar vapen på plats. Dessa vapen är av bra kvalitet i 270win, 308win, 30-06 med lämplig optik och ljuddämpare samt benstöd.

Önskar du ta med eget vapen så hjälper vi till med detta också.

Kontakta oss för att boka

29.995kr per person

[email protected] eller  031-320 41 00 för att boka.

Vad som ingår i resans pris:

Vad som TILLKOMMER:

Vanliga frågor inför våra jaktresor

Skulle din resa bli inställt på grund av Corona erbjuds du möjlighet att boka om resan till ett senare tillfälle eller återfå totala beloppet du betalt vid bokning.

För att få föra ut jaktvapen ur landet krävs ett EU-pass för ditt vapen. Det ansöker man om hos polisen. Läs mer på Polisens hemsida. Detta bör du ansöka om omgående vid bokning av resa då det kan ta några veckor att handlägga. Handläggningstiderna hos polisen varierar.

Inför resan behöver du också fylla i ett formulär på Tullverkets hemsida. Läs mer här. Inför resan meddelar vi vilka uppgifter du behöver fylla i och guidar dig i hur man går tillväga för att checka in jaktvapen på flygplatsen.

Ljuddämpare är tillåtet i Skottland.

Vid bokning faktureras en deposition om 9.000kr som ska vara betald inom 10 dagar. Närmre avresa faktureras resterande belopp, resterande belopp skall vara betalt senast 40 dagar innan avresa. Eventuella fällavgifter faktureras efter hemkomst.

Vill man betala sin faktura med kort så rekommenderar vi att använda betaltjänsten Betalo

Att åka på en jaktresa innebär nya upplevelser och minnen för livet. Tyvärr är det dock inte möjligt att styra över allt som händer, och ibland inträffar oförutsedda saker som kan ställa till det. Då kan det vara skönt att vara försäkrad både innan och under resan.

Ofta omfattar reseskydden som inkluderas i hemförsäkringar och kreditkort inte allt det man behöver eller önskar.

För att du ska känna dig så trygg som möjligt när du reser med oss har vi valt att samarbeta med Europeiska ERV som har över 100 år i branschen. Tillsammans med Europeiska ERV erbjuder vi deras Reseförsäkring Plus samt Avbeställningsskydd. Vill du veta mer eller vill teckna en försäkring, vänligen hör av er så hjälper vi er med detta.