Kronhjortsjakt i Polen

Strax efter premiären och mitt i brunsten jagar vi kronhjort på fält, i täta skogar och kring våtmarker. Smyg mot brunstbrölanden i härligt sensommarväder och möt din drömtrofé av skogens mäktigaste vilt.

Vad som ingår i priset:

Info om jaktresan

22.995 SEK per person

Datum 2024:

Vi reser med minibuss från Göteborg tidigt på morgonen till Trelleborg, och tar därifrån färjan och vidare till jaktmarken i Polen. Fördelen med bil/färja är att vi får med oss troféer och eventuellt kött för de som vill direkt vid hemresan.

Vi jagar på flera olika marker i närheten av Okonek och Borne Sulinowo

Önskar man hellre köra själv går det givetvis utmärkt också. Från färjeläget i Polen till jaktmarkerna tar det 3-4 timmar så vi är framme på kvällen lagom till att middagen serveras. Ofta brukar flera av våra guider komma och hälsa när vi anländer.

Tidigt på morgonen kommer våra guider och plockar upp oss. Guiderna kan förstås markerna väldigt bra då de själva jagar i jaktklubben vi håller till på. Det blir jakt morgon och kväll, så det finns tid till att båda vila och umgås innan vi ger oss ut igen på kvällen.

Afrikansk svinpest finns i Polen och vi håller oss uppdaterade om spridningen med våra Polska kollegor. Inga fall har påträffats i närheten av det område vi jagar men vi uppmanar alla att vara väldigt noga med att ordentligt tvätta och rengöra sina kläder och sin utrustning direkt för att minska risken för spridning. 

Vad som tillkommer:

Fällavgift enligt prislista och dricks till guide. Vi brukar rekommendera att ge 40-50 € per pyrsch samt dricks till kocken. Det finns möjlighet att köpa med sig kött: En fullvuxen hjort kostar ca 250€ – 350€ plus 50€ i dricks till stycknings ansvarig.

Historiskt resultat:

2022 – en till fem kronhjortar per jägare och resa.

2021 – en till tre kronhjortar per jägare och resa.

2020 – en till två kronhjortar per jägare och resa.

BraJakt

Calle Gårdman från BraJakt har varit på ett av våra revir i Polen och jagat Kronhjort i brunsten! Missa inte hans häftiga upplevelser på flera kronhjortar samt vildsvin!

Side by Side

Madeleine var med oss till Polen och spelade in en väldigt fin jaktfilm. Missa inte hennes vackert fångade upplevelse! 

daniel dasilva’s KRONHJORTSJAKT

Daniel DaSilva jagade kronhjort med oss på vår jaktmark i Polen under hösten 2020. Missa inte jaktfilmen där han verkligen fångat vackra miljöer och spännande upplevelser från en av våra jaktresor på ett fantastiskt sätt.

Spoiler: Han lyckades fälla en väldigt magnifik kronhjort med trofévikt på 6,56 Kg.

Trofépriser

Upp till 2kg (inkl. Stånghjort): 2000 PLN

2.01 – 2,49 kg: 3 500 PLN

2.50 – 2,99 kg: 3900 PLN

3.0 – 3,49 kg: 4 200 PLN

3.50 – 3,99 kg: 4 700 PLN

4.0 – 4,49 kg: 5 000 PLN

4.50 – 4,99 kg: 5 500 PLN

5.00 – 5,49 kg 6 000 PLN

5,50 – 5,99 kg 7 000 PLN

6,00 – 6,49 kg 8 200 PLN

6.50 – 6,99 kg 9 000 PLN

7,00 – 7,49 kg 9 500 PLN

(+45PLN för varje 10 gram över 7kg)

7.50 – 7.99 kg 12 000 PLN

(+50PLN för varje 10 gram över 7,5kg)

8.00 kg och mer 15 000 PLN

(+90PLN för varje 10 gram över 8kg)

Kontakta oss för att boka

Troféavgifterna visas i Polska Zloty (PLN). Valutakurser ändras
kontinuerligt.
(Trofévikten avser horn, med överkäke, näsben och
akhuvud utan att trofén sågats)

Vanliga frågor inför våra jaktresor

Skulle din resa bli inställt på grund av Corona erbjuds du möjlighet att boka om resan till ett senare tillfälle eller återfå totala beloppet du betalt vid bokning.

För att få föra ut jaktvapen ur landet krävs ett EU-pass för ditt vapen. Det ansöker man om hos polisen. Läs mer på Polisens hemsida. Detta bör du ansöka om omgående vid bokning av resa då det kan ta några veckor att handlägga. Handläggningstiderna hos polisen varierar.

Inför resan behöver du också fylla i ett formulär på Tullverkets hemsida. Läs mer här. Inför resan meddelar vi vilka uppgifter du behöver fylla i. Bland annat registreringsnummer på det fordon som vi färdas i.

Ljuddämpare är tyvärr inte tillåtet att använda i Polen.

Vid bokning faktureras en deposition om 30% av resans totalbelopp som ska vara betald inom 10 dagar. Närmre avresa faktureras resterande belopp. Slutbetalning skall ske senast 40 dagar innan avresa. Eventuella fällavgifter faktureras efter hemkomst.

Vill man betala sin faktura med kort så rekommenderar vi att använda betaltjänsten Betalo.

Att åka på en jaktresa innebär nya upplevelser och minnen för livet. Tyvärr är det dock inte möjligt att styra över allt som händer, och ibland inträffar oförutsedda saker som kan ställa till det. Då kan det vara skönt att vara försäkrad både innan och under resan.

Ofta omfattar reseskydden som inkluderas i hemförsäkringar och kreditkort inte allt det man behöver eller önskar.

För att du ska känna dig så trygg som möjligt när du reser med oss har vi valt att samarbeta med Europeiska ERV som har över 100 år i branschen. Tillsammans med Europeiska ERV erbjuder vi deras Reseförsäkring Plus samt Avbeställningsskydd. Vill du veta mer eller vill teckna en försäkring, vänligen hör av er så hjälper vi er med detta.