Kontakta oss! 031-320 41 00

Gemsjakt i SLOVENIEN

Häng med oss för att anta den fysiska utmaningen att jaga gems i Sloveniens Alperna. 

Vad som ingår i priset:

Info om jaktresan

22.995 SEK PER PERSON

Lediga datum :

Vi flyger från Landvetter, Arlanda eller Kastrup till Ljubljana. Flygbiljetter ingår i priset. Alternativet är att ta sig till Slovenien på egen hand. På morgonen kommer våra guider och plockar upp oss. Guiderna kan markerna väldigt bra och är duktiga på att bedöma gemsens troféstorlek.

Det blir jakt från morgon till solens nedgång under vandring och pyrsch i fysiskt utmanande alpmiljö. Både getter och bockar jagas för trofé.

Skottavstånden ligger ofta på 200 meter och mer så se till att ha en väl inskjuten bössa för lite längre avstånd.

Boendet varierar beorende på vilken del av marken vi jagar på. Antingen bor vi i en lodge eller ett mindre hotell i anslutningen till bergen. Det ingår vanligtvis dubbelrum, men önskas singelrum så går det eventuellt att ordna mot en extra kostnad. 

 

Vad som tillkommer:

Fällavgift enligt prislista och faktureras i efterhand. (trofé upp till 70 CIC points ca. 7.700SEK och 105 – 110 CIC points på ca. 29.500SEK) samt dricks till guider (ca. €50-€100 per dag). Eventuell vapenfrakt kan tillkomma från flygbolaget.

Lite mer information om CIC-bedömningar finns att läsa här.

Jaktfilm från GEMSJAKT i SLOVENIEN

Calle, Oscar och Alex från Bra Jakt reste till Slovenien med oss och spelade in en fantastiskt vacker film från gemsjakten. Missa inte deras upplevelser och de otroligt vackra gemsen som fälldes på vår destination.

Trofépriser

Upp till 70 points: 750 €

Från 70.01 till 80 points: 950 €

Från 80.01 till 85 points: 1200 

Från 85.01 till 90 points: 1.350 €

Från 90.01 till 95 points: 1.500 €

Från 95.01 till 100 points: 1.850 €

Från 100.01 till 105 points 2.350 €

Från 105.01 till 110 points: 2.900 €

Från 110 points: + 250 € each point

Trofépriser visas i Euro (€) inklusive slovensk moms (22%). Valutakurser ändras kontinuerligt.

Kontakta oss för att boka

Kontakta oss på [email protected] för att boka.

Vanliga frågor inför GEMSJAKTEN

Skulle din resa bli inställt på grund av Corona erbjuds du möjlighet att boka om resan till ett senare tillfälle eller återfå totala beloppet du betalt vid bokning.

För att få föra ut jaktvapen ur landet krävs ett EU-pass för ditt vapen. Det ansöker man om hos polisen. Läs mer på Polisens hemsida. Detta bör du ansöka om omgående vid bokning av resa då det kan ta några veckor att handlägga. Handläggningstiderna hos polisen varierar.

Inför resan behöver du också fylla i ett formulär på Tullverkets hemsida. Läs mer här. Inför resan meddelar vi vilka uppgifter du behöver fylla i. Bland annat registreringsnummer på det fordon som vi färdas i.

Ljuddämpare är tillåtet i Slovenien.

Men tyvärr inte tillåtet att använda i många andra länder. Länder där ljuddämpare ej är tillåtet i är tex Polen, Kroatien och Spanien. Dubbelkolla alltid lagarna och reglerna innan avresa.  

Vid bokning faktureras en deposition om 6.500kr som ska vara betald inom 10 dagar. Närmre avresa faktureras resterande belopp, resterande belopp skall vara betalt senast 40 dagar innan avresa. Eventuella fällavgifter faktureras efter hemkomst.

Vill man betala sin faktura med kort så rekommenderar vi att använda betaltjänsten Betalo.

Att åka på en jaktresa innebär nya upplevelser och minnen för livet. Tyvärr är det dock inte möjligt att styra över allt som händer, och ibland inträffar oförutsedda saker som kan ställa till det. Då kan det vara skönt att vara försäkrad både innan och under resan.

Ofta omfattar reseskydden som inkluderas i hemförsäkringar och kreditkort inte allt det man behöver eller önskar.

För att du ska känna dig så trygg som möjligt när du reser med oss har vi valt att samarbeta med Europeiska ERV som har över 100 år i branschen. Tillsammans med Europeiska ERV erbjuder vi deras Reseförsäkring Plus samt Avbeställningsskydd. Vill du veta mer eller vill teckna en försäkring, vänligen hör av er så hjälper vi er med detta.