Kontakta oss! 031-320 41 00

Drevjakt på Mauritius

69.995kr per person

I vår jaktresa ingår:

 

Kontakta oss på [email protected] eller  +46 313 20 41 00 

Vi samarbetar med vårt systerbolag Hummingbird Lifestyle Travel som har en bred erfarenhet och stor lokalkännedom på Mauritius.

Mer information om resan och boendet genom Hummingbird Lifestyle Travel finns på denna länk:

Jaktresa till Mauritius

Drevjakt på Rusahjort och Indonesiska Vildsvin

Mauritius är en fantastisk destination som erbjuder en spännande kombination av exotisk jakt och avkopplande solsemester. Här kan du njuta av unika upplevelser och jaktäventyr i en förtrollande miljö.

Under tre dagar kan du delta i drevjakt på Rusahjort och indonesiska vildsvin. Efter en spännande jakt kan du koppla av och njuta av en läcker lunch med grillade skaldjur ombord på en katamaran. Du kan också besöka ett av öns romdestillerier och utforska de vackra vita stränderna med palmer i solskenet.

Om du önskar kan vi även arrangera fiske, golf eller dykning för att ytterligare förhöja din resa. Mauritius erbjuder djuphavsfiske, fantastiska dykupplevelser vid korallreven och vackra golfbanor i världsklass.

Vi har tagit fram ett lyxigt paket där du inte behöver tänka på något annat utan bara njuta av de fantastiska upplevelserna. Om du har speciella önskemål kan vi anpassa resan i samarbete med våra kollegor på Hummingbird Lifestyle Travel. 

Denna resa passar perfekt för par som vill njuta av en semester tillsammans samtidigt som det går att kombinera olika aktiviteter och intressen. 

Om viltet på Mauritius

Rusahjorten är en art som är något mindre än en Kronhjort och utmärker sig genom sina raka och höga horn. De har en grov päls i jämförelse med många andra hjortar, och deras horn verkar relativt stora i förhållande till kroppen. En imponerande trofé från en Rusahjort kan ha tre långa taggar på varje sida och vara ungefär en meter hög.

Rusahjorten lever vanligtvis i flockar.

Idag har Mauritius en av världens starkaste stammar av Rusahjort.

Historien om hur Rusahjorten först kom till ön har flera olika versioner.

En version är att ett holländskt fartyg seglade från ön Java i Indonesien år 1639 och passerade Mauritius. Fartyget stötte på problem ombord som tvingade dem att gå iland på ön. På skeppet fanns levande Rusahjortar och indonesiska vildsvin som skulle tas med från Java till Holland.

När en kraftig cyklon drog förbi och förstörde hela lägret lyckades djuren fly.

Eftersom det inte fanns några rovdjur på ön kunde hjortarna fortplanta sig ostört i många år tills fransmännen anlände på 1700-talet, då hjortstammen hade blivit tillräckligt stor för att jaga.

Sedan dess har förvaltning skett av stammen på ön och det har införts nytt blod för att stärka populationen.

Nu, nästan 400 år senare, har Mauritius en av världens tätaste stammar av Rusahjort och de utgör en viktig del av öns djurliv. Uppskattningsvis finns det över 60 000 hjortar på ön idag.

I den kuperade terrängen och den tropiska miljön på Mauritius, tillsammans med Rusahjortens skarpa sinnen och instinkter, erbjuder dessa hjortar en mycket spännande och utmanande jakt som skiljer sig från andra former av hjortjakt.

Det är verkligen en fantastisk upplevelse att jaga dessa vackra hjortar i den tropiska miljön på Mauritius.

Jakten på Mauritius

Jakten på Mauritius går till på två sätt, pyrschjakt och drevjakt.

På Mauritius kan du delta i spännande jaktupplevelser med både pyrschjakt och drevjakt. Under pyrschjakten jagar du tillsammans med en erfaren PH (Professional Hunter) och smyger dig nära olika grupper av djur för att jaga rätt individ.

Här har du möjlighet att jaga riktigt gamla och imponerande stora hjortar. Förvaltningen av hjortstammen har resulterat i att chansen att fälla äldre medaljhjortar är stor under pyrschjakten.

Drevjakterna kan genomföras på olika sätt, den vanligaste metoden är att använda traditionella drevkedjor med hundar som driver djuren framför sig.

Under vår drevjakt på Mauritius jagar vi både Rusahjort och indonesiska vildsvin under tre dagar. Vi är en grupp på minst fem jägare under drevjakten och förväntar oss att fälla cirka 5-12 djur per person under dessa tre dagar. Paketet inkluderar upp till 12 Rusahjortar per person, vilket kan vara både mindre hjortar och hindar, samt obegränsad mängd vildsvin. Om du önskar att fälla fler Rusahjortar, finns det möjlighet även för detta.

Vi tillhandahåller hyrvapen som är speciellt anpassade för drevjakt på Mauritius, eftersom det är svårt att importera svenska vapen till ön.

Under drevjakten serveras en härlig lunch vid jaktlodgen. 

På slutet av dagen finns det en ceremoniell avtackning och mätning av eventuella troféer.

Om du önskar fälla en medaljhjort under drevjakten eller till och med genomföra en pyrschjakt under veckan, är detta möjligt. En Rusahjort som når guldstatus kostar ungefär 2500 euro.

Mer information om resan och boendet finns här:
Jaktresa till Mauritius

Vad som ingår i resans pris:

Vad som kan tillkomma:

Kontakta oss för att boka

69.995kr per person

[email protected] eller +46 313 20 41 00 för att boka.

Vanliga frågor inför våra jaktresor

Skulle din resa bli inställt på grund av Corona erbjuds du möjlighet att boka om resan till ett senare tillfälle eller återfå totala beloppet du betalt vid bokning.

Det är tyvärr inte möjligt att ta med sig sitt eget vapen till Mauritius under denna resa. Därför inkluderar vi hyrvapen i priset på denna resa. Dessa jaktvapen är anpassade för jaktformen vi skall bedriva.

Ljuddämpare är tyvärr inte tillåtet att använda i många länder. Länder där ljuddämpare ej är tillåtet i är tex Polen, Kroatien, Spanien. Dubbelkolla alltid lagarna och reglerna innan avresa.

Vid bokning faktureras en deposition om 30% av totaltbeloppet som ska vara betald inom 10 dagar. Närmre avresa faktureras resterande belopp, resterande belopp skall vara betalt senast 40 dagar innan avresa. Eventuella fällavgifter faktureras efter hemkomst.

Vill man betala sin faktura med kort så rekommenderar vi att använda betaltjänsten Betalo. 

 

Att åka på en jaktresa innebär nya upplevelser och minnen för livet. Tyvärr är det dock inte möjligt att styra över allt som händer, och ibland inträffar oförutsedda saker som kan ställa till det. Då kan det vara skönt att vara försäkrad både innan och under resan.

Ofta omfattar reseskydden som inkluderas i hemförsäkringar och kreditkort inte allt det man behöver eller önskar.

För att du ska känna dig så trygg som möjligt när du reser med oss har vi valt att samarbeta med Europeiska ERV som har över 100 år i branschen. Tillsammans med Europeiska ERV erbjuder vi deras Reseförsäkring Plus samt Avbeställningsskydd. Vill du veta mer eller vill teckna en försäkring, vänligen hör av er så hjälper vi er med detta.