Exklusiv Drevjakt på Rusahjort på Mauritius

Följ med oss på denna unika upplevelse i en otroligt häftig, tropisk miljö!

I vår resa ingår:

 

Kontakta oss på [email protected] eller  031-320 41 00 

Vårt systerbolag Hummingbird Lifestyle Travel har en bred erfarenhet och stor lokalkännedom på Mauritius och har arrangerat resor dit under många år. Vi har därför anlitat dom under denna resa så att du inte behöver oroa dig för något annat än att njuta av en fantastisk totalupplevelse.
Mer information om resan och boendet genom Hummingbird Lifestyle Travel finns på denna länk:

Jaktresa till Mauritius

Drevjakt på Rusahjort och Indonesiska Vildsvin

69.995kr per person

Nästa lediga datum 2022/2023:

 
  • 19-26 september 2022
  • Juni 2023
 

Följ med oss på denna unika upplevelse i en otroligt magnifik, tropisk jaktmiljö!

I september åker vi till Mauritius på en exotisk och unik jaktresa kombinerat med solsemester. Här njuter vi av häftiga upplevelser i exotiska miljöer, jakt och sol i en vecka.

Vi kör drevjakt på Rusahjort och indonesiska vildsvin under 3 dagar, seglar katamaran och äter grillade skaldjur till lunch, besöker ett av öns romdestillerier och njuter av de vita stränderna, palmerna och solen.

Vill man kombinera detta med fiske, golf eller dykning så går det givetvis att arrangera. Mauritius erbjuder djuphavsfiske i världsklass, riktigt häftig dykning bland öns korallrev och fina golfbanor.

Vi har tagit fram ett trevligt upplägg där du inte behöver göra något annat än att njuta av fantastiska upplevelser!

Vi skräddarsyr mer än gärna din resa ihop med våra kollegor på Hummingbird Lifestyle Travel om man har särskilda önskemål på att fiska fiska någon dag eller stanna ett par extra dagar, som exempel.

 

 

Tips!

Denna resa är perfekt om man vill njuta av en semester med sin respektive och kombinera lite olika intressen. Vill inte bägge vara med under jaktdagarna smiter den ene iväg tidigt och jagar under dagen, medans den andre njuter av stranden. Så njuter man av eftermiddagssolen och kvällen ihop. Resterande dagar utöver de 3 som ingår i vårt föreslagna paket spenderar man tillsammans.

Rusahjorten på Mauritius

Rushjorten är en indonesisk hjort som finns i olika delar av Asien.

Rusahjorten är lite mindre än en kronhjort i kroppen och får väldigt raka och höga horn. De har grövre päls än många andra hjortar och hornen ser relativt stora ut jämfört med kroppen. En stor trofé från en Rusahjort får 3 långa taggar på varje sida och är ca 1 meter höga.

Rusahjorten hittar man nästan alltid i flockar.

Idag finns en av världens starkaste stammar av Rusahjort på Mauritius.

Det finns lika olika vinklar på historien om hur Rusahjorten kom till ön första gången. 

En förklaring är att ett holländskt fartyg seglade från ön Java i Indonesien år 1639 och passerade Mauritius när de fick problem ombord som gjorde att de fick gå iland på ön. På skeppet hade de levande Rusahjortar och indonesiska vildsvin som skulle tas med från Java till Holland.

När en stor Cyklon drog förbi och förstörde hela lägret smet djuren på ön.

 

Då det inte fanns några rovdjur på ön så förökade sig hjortarna ostört i många år tills fransmännen kom dit på 1700-talet och stammen hade blivit såpass stor att det gick att jaga dom redan då.

Sedan dess har stammen av Rusahjort på ön förvaltats väl och man har tillfört färska blodlinjer för att stärka stammen.

 

Nu nästan 400 år senare har Mauritius en av världens tätaste stammar av Rusahjort och det har blivit en viktig del av öns djurliv. Det uppskattas finnas ca 60 000+ hjortar på ön i dagsläget.

På grund utav den kuperade terrängen på Mauritius och den tropiska miljön samt Rusahjortens skarpa sinnen och instinkter så erbjuder dessa hjortar en väldigt rolig och utmanande jakt som skiljer sig från annan hjortjakt.

Det är otroligt häftig upplevelse att jaga dessa spännande djur i denna tropiska miljö.

Jakten på Mauritius

Jakten på Mauritius går till på två sätt, pyrschjakt och drevjakt.

Under pyrschjakten så jagar man ihop med en PH och smyger sig in på olika grupper i jakt på rätt djur.

Här jagar man oftast riktigt gamla och stora hjortar. Förvaltningen är såpass bra att man nästan bara skjuter gamla medaljhjortar under pyrschjakterna.

Drevjakterna kan gå till på lite olika sätt men vanligaste är den traditionella drevkedja med hundar som driver fram djuren över kullar och vulkanstenar.

Här fäller man både Rusahjort och indonesiska vildsvin enligt avskjutningsplanen.

 

Under vår drevjakt på Mauritius så jagar vi Rusahjort och indonesiska vildsvin under 3 dagar.

Vi kommer att vara 8 jägare under denna drevjakt och räknar med att fälla 100+ vilt under 3 dagar. Det ingår 9 Rusahjortar per person fördelat på några mindre hjortar och några hindar samt fritt på vildsvin.

Det ingår hyrvapen som är anpassade för drevjakt under denna resa då det är svårt att importera svenska vapen på Mauritius.

I samband med drevjakten serveras det en väldigt trevlig lunch vid jaktlodgen. Oftast äter man fina bitar av Rusa som grillas med goda tillbehör.

I slutet på dagen blir det avtackning och uppmättning på eventuella troféer.

Skulle man vilja fälla en medaljhjort under drevjakten eller till och med pyrscha en hjort under veckan så är detta möjligt. En Rusahjort som mäter guld kostar ca 2400 Euro.

Mer information om resan och boendet finns på denna länk:

Jaktresa till Mauritius

 

Kontakta oss för att boka

69.995kr per person

[email protected] eller 031-320 41 00 för att boka.

Vad som ingår i resans pris:

Vad som kan tillkomma:

Vanliga frågor inför våra jaktresor

Skulle din resa bli inställt på grund av Corona erbjuds du möjlighet att boka om resan till ett senare tillfälle eller återfå totala beloppet du betalt vid bokning.

Det är tyvärr inte möjligt att ta med sig sitt eget vapen till Mauritius under denna resa. Därför inkluderar vi hyrvapen i priset på denna resa. Dessa jaktvapen är anpassade för jaktformen vi skall bedriva.

Ljuddämpare är tyvärr inte tillåtet att använda i många länder. Länder där ljuddämpare ej är tillåtet i är tex Polen, Kroatien, Spanien. Dubbelkolla alltid lagarna och reglerna innan avresa.

Vid bokning faktureras en deposition om 30% av totaltbeloppet som ska vara betald inom 10 dagar. Närmre avresa faktureras resterande belopp, resterande belopp skall vara betalt senast 40 dagar innan avresa. Eventuella fällavgifter faktureras efter hemkomst.

Vill man betala sin faktura med kort så rekommenderar vi att använda betaltjänsten Betalo. 

 

Att åka på en jaktresa innebär nya upplevelser och minnen för livet. Tyvärr är det dock inte möjligt att styra över allt som händer, och ibland inträffar oförutsedda saker som kan ställa till det. Då kan det vara skönt att vara försäkrad både innan och under resan.

Ofta omfattar reseskydden som inkluderas i hemförsäkringar och kreditkort inte allt det man behöver eller önskar.

För att du ska känna dig så trygg som möjligt när du reser med oss har vi valt att samarbeta med Europeiska ERV som har över 100 år i branschen. Tillsammans med Europeiska ERV erbjuder vi deras Reseförsäkring Plus samt Avbeställningsskydd. Vill du veta mer eller vill teckna en försäkring, vänligen hör av er så hjälper vi er med detta.