KRONVILTSDREVJAKT på Halle Hunneberg 26 oktober

12.500 kr inkL. moms

Följ med på denna trevliga drevjakt på anrika Halle Hunneberg.

  • Jakt den 26 oktober 2023 
  • Hela organisationen kring jakten
  • Trevlig lunch innan sista såten 
  • Hotellnatt – Del i dubbelrum
  • 3-rättersmiddag kvällen innan jakten
  • 1st kapital Kronhjort – 12+ taggar
  • 2st Kronhjortar – 1-6 taggar
  • Upp till 3st Kronhindar samt 6st Kronkalvar
  • Fritt på Vildsvin

Drevjakten

Häng med oss på en minnesvärd jaktupplevelse på de anrika markerna av Halle Hunneberg, där vi ska följa i Konungens fotspår och söka efter kronhjort och vildsvin. Vi har fått en exklusiv möjlighet att delta i en magnifik drevjakt på detta exceptionella område, tillsammans med Svea Skog. Tillträdet till dessa marker är sällsynt, eftersom de historiskt har varit reserverade för Konungen och hovet. Om vi har turen med oss kan vi till och med få chansen att jaga från det berömda ”kungens pass” under en av jaktdagarna.

 

Både Halleberg och Hunneberg har en lång och rik kulturhistoria, och deras mytomspunna natur har under årtusenden präglat och försörjt människorna i trakten. De gamla torpmiljöerna med sina öppna, ljusa slåtter- och betesängar för oss tillbaka till svunna tiders landskap och skapar en atmosfär av historisk charm. Sveaskog arbetar aktivt med att bevara och utveckla detta unika skogslandskap för framtida generationer.

 

Innan själva jakten äger rum, samlas hela vår grupp på den pittoreska Ronnums Herrgård för en trevlig kväll tillsammans. När vi anländer har vi möjlighet att checka in i våra bekväma rum, och många av oss njuter av en välkomstdrink i den anrika baren. När alla är samlade serveras en härlig 3-rättersmiddag, och jakthistorierna börjar flöda i den varma och inbjudande atmosfären. Det är en kväll fylld med förväntan och spänning inför de kommande jaktdagarna på Konungens anrika mark.

Vi kommer att vara en grupp av 15 passionerade jägare som samlas för detta minnesvärda jaktevent. Under dagen planerar vi att genomföra jakten på tre olika såtar. Jakten är alltid fylld av överraskningar, men vi har rimliga förväntningar att fälla cirka 6-12 vilt under dagen. Naturligtvis kan antalet bli ännu högre beroende på turen och våra skickligheter.

I vårt jaktupplägg ingår möjligheten att fälla upp till 12 kronvilt, samt en obegränsad möjlighet att jaga vildsvin. Vad gäller kronviltet, fördelas det enligt följande: 3 kronhjortar, varav en av dem är en kapitalhjort och de andra två har mellan 1-6 taggar, samt 3 kronhindar och 6 kronkalvar.

Mellan andra och sista såten under dagen kommer vi att avnjuta en välsmakande och trevlig lunch tillsammans. Det är en välbehövd paus som ger oss energi inför de återstående jaktpassen.

Dagen kommer att avslutas på ett minnesvärt sätt med en storslagen viltparad och en hjärtlig avtackning. Det kommer att vara tillfälle att dela jakthistorier och skapa varaktiga minnen från denna fantastiska jaktupplevelse.

Kontakta oss för att boka

[email protected] eller  031-320 41 00 för att boka.