Kontakta oss! 031-320 41 00

DREVJAKT på Kronvilt
Halle Hunneberg
25-26 oktober 2024

12.500 kr inkL. moms

Följ med på denna trevliga drevjakt på anrika Halle Hunneberg.

  • Jakt den 26 oktober 2024 
  • Hela organisationen kring jakten
  • Trevlig lunch innan sista såten 
  • Hotellnatt – Del i dubbelrum
  • 3-rättersmiddag kvällen innan jakten
  • 1st kapital Kronhjort – 12+ taggar
  • 2st Kronhjortar – 1-6 taggar
  • Upp till 3st Kronhindar samt 6st Kronkalvar
  • Fritt på Vildsvin

Drevjakten

Häng med oss på en minnesvärd jaktupplevelse på de anrika markerna av Halle Hunneberg, där vi ska följa i Konungens fotspår och jaga kronhjort och vildsvin. Vi har fått en exklusiv möjlighet att delta i en magnifik drevjakt på detta exceptionella område. Tillträdet till dessa marker är sällsynt, eftersom de historiskt har varit reserverade för Konungen och hovet. Om vi har turen med oss kan vi till och med få chansen att jaga från det berömda “konungens pass” under en av jaktdagarna.

 

Både Halleberg och Hunneberg har en lång och rik kulturhistoria, och deras mytomspunna natur har under årtusenden präglat och försörjt människorna i trakten. De gamla torpmiljöerna med sina öppna, ljusa slåtter- och betesängar för oss tillbaka till svunna tiders landskap och skapar en atmosfär av historisk charm. Sveaskog arbetar aktivt med att bevara och utveckla detta unika skogslandskap för framtida generationer.

 

Innan själva jakten äger rum, samlas alla jägare på den pittoreska Ronnums Herrgård för en trevlig kväll tillsammans med en 3-rättersmiddag. Det är en kväll fylld med förväntan och spänning inför de kommande jaktdagarna på Konungens anrika mark.

Vi kommer att vara en grupp på 15 skyttar som samlas för denna minnesvärda jaktdag. Under dagen jagar vi i tre olika såtar. Jakten är alltid fylld av överraskningar, men vi har rimliga förväntningar att fälla cirka 6-12 vilt under dagen. Naturligtvis kan antalet bli ännu högre beroende på tur och skicklighet.

I vårt upplägg ingår möjligheten att fälla upp till 12 kronvilt, samt en obegränsad bag på vildsvin. Vad gäller kronviltet, fördelas det enligt följande: 3 kronhjortar, varav en av dem är en kapitalhjort och de andra två har mellan 1-6 taggar, samt 3 kronhindar och 6 kronkalvar.

Mellan andra och sista såten serveras lunch.

Dagen kommer att avslutas på ett minnesvärt sätt med en  viltparad och en hjärtlig avtackning. 

Kontakta oss för att boka

[email protected] eller  031-320 41 00 för att boka.