Kontakta oss! 031-320 41 00

DREVJAKT I KROATIEN

Häng med oss på denna fartfyllda drevjakt i ett av Europas populäraste länder för drevjakt på vildsvin.

I vår resa ingår:

Kontakta oss på [email protected] eller  +46 313 20 41 00 för boka.

Jakten i Papuk Kroatien

46.995kr per person

Nästa tillgängliga datum 2024:

  • Kontakta oss för lediga datum!
 

Följ med oss på denna fartfyllda drevjakt i ett av Europas populäraste länder för drevjakt på vildsvin.

Under tre dagar så jagar vi vildsvin i det Kroatiska bergsområdet Papuk.

Vi jobbar med professionella jaktorganisationer på plats och har stort förtroende för dessa. I Kroatien har vi engelsktalande jaktguider med väldigt stor erfarenhet kring viltet och området, de är väldigt måna om att presentera fina upplevelser till gästerna som kommer.

Reviret vi jagar på är en del av berget Papuk, marken är på ca 10,600 hektar och har en helt fantastisk natur med varierande terräng.

De kroatiska guiderna har väldigt bra koll på marken och beslutar sig för vilka områden vi jagar av kort inpå jakten, då de vet var de har stora grupper med vildsvin. Normalt sett jagas tre såter per dag.

Det finns inte några förberedda såtar eller pass på samma sätt som i Sverige. Därför skiljer sig varje pass från ett annat, vissa pass har en otroligt vacker utsikt över en lång ravin framför sig och vissa pass är trängre med tätt buskage runtom. Detta är en del av tjusningen i Kroatien.

Jakten kräver lite av jägaren då det ofta blir svåra och snabba skott.

Det kan även bli lite krävande vandring ut till pass då vi jagar i ett bergsområde. 

Historisk avskjutning på 15 jägare är ca 40-60 vildsvin under tre dagars jakt. Fördelningen brukar ligga på 10% galt, 10% hondjur och 80% mindre vildsvin på paraden.

Resan & boende i Sirac

Vi startar resan med att flyga till Zagreb i Kroatien från Göteborg eller Stockholm.

Därefter väntar en bilfärd på ca 2,5 timme till staden Sirac, en liten stad i närheten av bergsområdet Papuk. Här har du chansen att njuta av Kroatiens landsbygd.

Väl framme på boendet träffar vi guiderna som hälsar oss välkomna. Sedan finns det tid till att komma i ordning på rummen innan fördrink i baren och en trevlig välkomstmiddag.

Familjen som har äger jakträtten i detta revir byggde boendet 2016, främst för jaktgäster. De har anordnat ett kylrum med slakteri i anslutning. Allt kött trikintestas och säljs till lokala restauranger.

Boendet har 22st sängplatser med dubbelrum och trippelrum. Alla rum har toalett och dusch. På entréplan finns en bar och en matsal där våra måltider serveras. Här finns även ett ventilerat torkrum för stövlar och blöta kläder.

På andra våning finns en stor salong med lokala troféer på väggarna. Här umgås vi och äter frukost och middag under 4 dygn. Lunch serveras på jaktmarken.

Guiderna håller en genomgång om jakten under kvällen.

Shots & Pots jaktfilm

Lubbe var med i Kroatien och spelade in en actionfylld jaktfilm från vår vildsvinsjakt i Kroatien. Väldigt sevärd!

Side By Side jaktfilm

Madeleine har också varit i Kroatien och spelat in en väldigt fin film. Känslan vi alla kände fångades verkligen i filmen!

Kontakta oss för att boka

46.995kr per person

[email protected] eller  +46 313 20 41 00 för att boka.

Vad som ingår i resans pris:

Vad som TILLKOMMER:

Det ingår upp till 20st vildsvin (inklusive galtar) per grupp & dag.

Skjuts färre än 10 vildsvin per grupp & dag återbetalas 2.000kr per person & dag.

Skjuts det mellan 21 och 30 vildsvin per grupp & dag tillkommer 3.400kr per person & dag.

Skjuts det mellan 31 och 40 vildsvin per grupp & dag tillkommer 8.100kr per person & dag.

Skjuts det fler än 40 vildsvin per grupp & dag tillkommer 14.300kr per person & dag.

Resan kräver minst 15 personer.

Vanliga frågor inför våra jaktresor

Skulle din resa bli inställt på grund av Corona erbjuds du möjlighet att boka om resan till ett senare tillfälle eller återfå totala beloppet du betalt vid bokning.

För att få föra ut jaktvapen ur landet krävs ett EU-pass för ditt vapen. Det ansöker man om hos polisen. Läs mer på Polisens hemsida. Detta bör du ansöka om omgående vid bokning av resa då det kan ta några veckor att handlägga. Handläggningstiderna hos polisen varierar.

Inför resan behöver du också fylla i ett formulär på Tullverkets hemsida. Läs mer här. Inför resan meddelar vi vilka uppgifter du behöver fylla i och guidar dig i hur man går tillväga för att checka in jaktvapen på flygplatsen.

Ljuddämpare är tyvärr inte tillåtet att använda i många av världens länder. Länder där ljuddämpare ej är tillåtet i är tex Polen, Kroatien, Spanien, England, Skottland. Dubbelkolla alltid lagarna och reglerna innan avresa.

Vid bokning faktureras en deposition om 12.000kr som ska vara betald inom 10 dagar. Närmre avresa faktureras resterande belopp, resterande belopp skall vara betalt senast 40 dagar innan avresa. Den fungerar även som delbetalning av den totala summan. Eventuella fällavgifter faktureras efter hemkomst.

Vill man betala sin faktura med kort så rekommenderar vi att använda betaltjänsten Betalo

Att åka på en jaktresa innebär nya upplevelser och minnen för livet. Tyvärr är det dock inte möjligt att styra över allt som händer, och ibland inträffar oförutsedda saker som kan ställa till det. Då kan det vara skönt att vara försäkrad både innan och under resan.

Ofta omfattar reseskydden som inkluderas i hemförsäkringar och kreditkort inte allt det man behöver eller önskar.

För att du ska känna dig så trygg som möjligt när du reser med oss har vi valt att samarbeta med Europeiska ERV som har över 100 år i branschen. Tillsammans med Europeiska ERV erbjuder vi deras Reseförsäkring Plus samt Avbeställningsskydd.

Vill du veta mer eller vill teckna en försäkring, vänligen hör av er så hjälper vi er med detta.