Kontakta oss! 031-320 41 00

MONTERIA I SPANIEN - 6–10 februari 2025

65.990kr per person

Detta ingår:

*Middagen under sista kvällen i Madrid är valfri och bekostas av varje resenär.
*Slutgiltiga priset kan ändras pga flygpriset.

Detta kan tillkomma:

Jaktresan i Spanien

Följ med oss på en traditionell jaktupplevelse, Monteria i Spanien. Detta är en unik och minnesvärd jaktform som skiljer sig från de traditionella drevjakterna i övriga Europa.

I Spanien är det lagligt att jaga med hundar i ett område en gång om året. Därför samlas många jägare och hundar för att effektivisera jakten så mycket som möjligt. Vanligtvis genomförs Monteria på relativt stora områden med 20-30 jägare och 400-500 hundar. På detta sätt görs en betydande insats för att kontrollera viltbeståndet en gång per år och sedan låta både viltet och marken återhämta sig under resten av året.

Under våra olika Monterias kan vi fälla allt från 50 till över 300 vilt per grupp. Antalet varierar beroende på gruppens storlek och området där vi jagar. Viltarterna vi jagar är vanligtvis kronhjort och vildsvin och i vissa områden finns dovhjort och mufflonfår.

Vi samarbetar med professionella jaktorganisationer på plats som har omfattande erfarenhet av att arrangera Monteria i Spanien. De har lång erfarenhet av de områden där vi jagar och är engagerade i att ge våra gäster en fantastisk upplevelse. Dessa experter följer med under hela resan och ser till att alla våra gäster är nöjda och glada genom att säkerställa en säker och effektiv jaktupplevelse. 

Under tre dagar jagar vi kronvilt och vildsvin enligt den klassiska drevjaktsformen, Monteria.

Eftersom Monteria är en jaktform och inte en specifik plats, erbjuder vi olika områden för jakten. Det innebär att var och en av våra Monterias kan variera betydligt när det gäller jaktplats och boende. Ibland bor vi i stadshotell och ibland på charmiga lodger ute på jaktmarken.

I regel inkluderar våra paket dubbelrum, men om du önskar enkelrum kan vi vanligtvis arrangera det efter förfrågan, även om antalet tillgängliga enkelrum kan vara begränsat, särskilt på lodgerna.

Under Monterian jagar vi en såt per dag. Det innebär att vi inleder jakten lite senare på förmiddagen och står på pass i tre till fyra timmar innan vi avslutar med en trevlig lunch ute på jaktmarken.

En jaktresa till Spanien under en Monteria är så mycket mer än bara en spännande och framgångsrik jakt. Det är en social och njutbar resa fylld med viltupplevelser, läcker mat, utsökta viner, ofta strålande solsken, vacker natur och mycket skratt.

Om du vill uppleva något som skiljer sig från de traditionella drevjaktsupplevelserna i övriga Europa, så är Monteria verkligen något att rekommendera. Det är en oförglömlig och häftig upplevelse som du definitivt bör ha upplevt minst en gång i livet!

MONTERIANS UPPLÄGG

Morgonen på Monterian börjar runt klockan 08.00 med en lätt frukost på boendet. Efter att ha laddat upp med energi ger vi oss sedan iväg till jaktmarken.

På plats vid jaktmarken möts du av tält och vackert dukade bord, där tapas och ibland en andra, traditionell frukost vid Monteria serveras. Därefter är det dags för den spännande utlottningen av dagens pass. Varje jägare tilldelas också en personlig sekreterare som kommer att vara till din hjälp under dagens jaktäventyr. Du får även med dig ett paket innehållande några väl valda drycker och tapas som du kan njuta av under passet.

När alla är utplacerade får du veta var dina passgrannar står och vilka skjutriktningar som är förbjudna. Sedan är det dags att inleda jakten. Såten pågår i 3-5 timmar, vilket ger dig gott om tid att njuta av dina medhavda tapas och drycker mellan skotten. Det är en tid att ta in naturens skönhet och förbereda dig för spännande ögonblick på passet. Monteria är verkligen en upplevelse som kombinerar jakt, gemenskap och njutning av det spanska köket och landskapet.

Efter en förhoppningsvis framgångsrik jakt är det dags att avsluta såten. Viltpatrullerna tar hand om det fällda viltet medan skyttarna beger sig till uppsamlingsplatsen. Här blir du välkomnad av en trevlig spansk lunch och något gott att dricka. Oftast är det vackert uppdukat med vita dukar på bord som står i det fria.

Stämningen är härlig, och alla har spännande jakterfarenheter att dela med sig av. När alla har avnjutit en god måltid är det dags för viltparad och avtackning. Det är ett tillfälle att beundra de fällda djuren och hylla jakten som en gemenskap.

Efter den storslagna paraden är det återvändning till boendet, där du får möjlighet att ta en välförtjänt dusch och njuta av en svalkande drink. Kvällen fortsätter med festliga aktiviteter och en läcker middag som väntar på att avnjutas.

Det är en dag fylld med spänning, gemenskap och god mat och dryck, vilket gör Monteria till en minnesvärd upplevelse för jaktentusiaster som vill njuta av Spaniens rika kulturarv och kulinariska traditioner.

Dagordningen

Vår Monteria-upplevelse sträcker sig över tre dagar och omfattar cirka 20 jägare som utforskar två imponerande och varierande jaktmarker – Valleviejas och Valdepuercas.

Dag 1: Valleviejas

På den första dagen ger vi oss ut på jakt i Valleviejas, ett område på drygt 2000 hektar. Marken är så kallad semihägnad och vi kommer ett jaga på delar av marken. Denn mark är något högre upp i bergen och det ger en väldigt spännande och unik jaktupplevelse som kräver lite mer av jägaren. Denna mark har stora bestånd av vilt och det brukar vara en häftig asch actionfylld första jaktdag. Här är det endast vår grupp som jagar, vilket ger en exklusiv atmosfär. Monterian arrangeras av ett av de mest respekterade och traditionsrika Monteria-teamen i Spanien, och leds av Kapten Lolo de Juan som bjuder på en unik upplevelse genom att leda jakten från hästryggen på hans Spanska fullblod, Talibann.

Lovligt vilt per person och dag: 

2st handjur, valfritt mellan Kronhjort, Mufflon och Vildsvin.

2 hindar/tackor, valfritt mellan Kronvilt och Mufflon.

Extra handjur kostar 1 100 euro per vilt.

Dag 2: Arrieros

På den andra dagen beger vi oss till Arrieros, ett öppet område som sträcker sig över hela 20 000 hektar. Detta är en kuperad jaktmark med varierande natur. Marken är på en så kallad “mellanhöjd” med kullar och mindre berg, alltså inte på marknivå men inte heller i högre berg. Det finns allt från täta pass med tjockare vegetation till öppna pass med långa skjutgator. Den täta vegetationen på delar av marken gör att Vildsvinsjakten kan bli rätt actionfylld här. Här inkluderas 2 hjortar och 2 hindar (dov eller kron) per person, samt möjligheten att fritt jaga vildsvin. För att täcka ett större område kommer även några spanska jägare att ansluta till jakten.

Lovligt vilt per person och dag: 

2st handjur, valfritt mellan Kronhjort och Mufflon.

2 hindar/tackor, valfritt mellan Kronvilt och Mufflon.

Fritt på Vildsvin.

Extra handjur kostar 1 100 euro per vilt.

Dag 3: La Via

På den tredje och sista dagen av vår Monteria-äventyr tar vi oss till La Via, ännu ett spännande jaktområde. Detta är en lite mindre mark som är hägnad, men som har ett stort viltbestånd. Här hoppas vi på att ha en lyckad jakt och fälla ett större antal hindar och lite vildsvin. Vi har en total bag, vilket gör att lovliga antalet vilt per person kan förändras något under jaktens gång. Grundprincipen är 5 vilt per person, men tillåtna antalet kan öka under jakten. Här är huvudfokus på dovhind och vildsvin. Handjur kostar 1 100 Euro per vilt.

Lovligt vilt per person och dag: 

5st hindar/vildsvin, valfritt mellan Dovvilt och Vildsvin.

 

Boende:

Boendet för denna resa är på ett förtjusande 4-stjärnigt hotell som ligger vid en stor golfbana och en naturskön sjö. Detta gör att du och hela gruppen kan njuta av bekvämligheten och skönheten i omgivningarna. Dessutom är det endast 2-3 timmars bilresa från Madrid, vilket gör det till en smidig och lättillgänglig destination.

På den sista kvällen av vår Monteria-resa avslutar vi i storstaden Madrid. Här samlas vi för en trevlig avslutningsmiddag tillsammans. Restaurangen erbjuder en bred variation av maträtter, så varje gäst kan själv välja vad de önskar äta och betalar för sina egna måltider. Det är en perfekt avslutning på en oförglömlig jaktupplevelse i Spanien, där gemenskap och minnen står i fokus.

Kontakta oss för att boka

65.990kr per person

[email protected] eller  031-320 41 00 för att boka.

Vanliga frågor inför våra jaktresor

För att få föra ut jaktvapen ur landet krävs ett EU-pass för ditt vapen. Det ansöker man om hos polisen. Läs mer på Polisens hemsida. Detta bör du ansöka om omgående vid bokning av resa då det kan ta några veckor att handlägga. Handläggningstiderna hos polisen varierar.

Inför resan behöver du också fylla i ett formulär på Tullverkets hemsida. Läs mer här. Inför resan meddelar vi vilka uppgifter du behöver fylla i och guidar dig i hur man går tillväga för att checka in jaktvapen på flygplatsen.

Ljuddämpare är tyvärr inte tillåtet att använda i många länder. Länder där ljuddämpare ej är tillåtet i är tex Polen, Kroatien, Spanien. Dubbelkolla alltid lagarna och reglerna innan avresa.

Vid bokning faktureras en deposition om 30% av totaltbeloppet som ska vara betald inom 10 dagar. Närmre avresa faktureras resterande belopp, resterande belopp skall vara betalt senast 40 dagar innan avresa. Eventuella fällavgifter faktureras efter hemkomst.

Vill man betala sin faktura med kort så rekommenderar vi att använda betaltjänsten Betalo. 

 

Att åka på en jaktresa innebär nya upplevelser och minnen för livet. Tyvärr är det dock inte möjligt att styra över allt som händer, och ibland inträffar oförutsedda saker som kan ställa till det. Då kan det vara skönt att vara försäkrad både innan och under resan.

Ofta omfattar reseskydden som inkluderas i hemförsäkringar och kreditkort inte allt det man behöver eller önskar.

För att du ska känna dig så trygg som möjligt när du reser med oss har vi valt att samarbeta med Europeiska ERV som har över 100 år i branschen. Tillsammans med Europeiska ERV erbjuder vi deras Reseförsäkring Plus samt Avbeställningsskydd. Vill du veta mer eller vill teckna en försäkring, vänligen hör av er så hjälper vi er med detta.