Kronvilt och rådjursjakt på isle of Bute i Skottland

Följ med oss på denna spännande pyrschjakt på kronvilt och rådjur i en otroligt vacker miljö på Isle of Bute i Skottland

I vår resa ingår:

Kontakta oss på  [email protected] eller  031-320 41 00 för boka.

Jakten på bute, skottland

29.995kr per person

Tillgängliga datum under 2023:

25-29 oktober 2023 – Få platser kvar!

1-5 november 2023 – Få platser kvar!

8-12 november 2023 – Fullbokad!

15-19 november 2023 – Fullbokad!

22-26 november 2023 – Fullbokad!

Följ med oss på denna spännande pyrschjakt i en otroligt vacker miljö på Isle of Bute i Skottland.

Under tre dagar smyger vi runt i Skottland efter Kronvilt och rådjur. Målet är att hitta Kronhindar, kronkalvar och rådjur(ej bock) för avskjutning. Guiderna räknar med att man skjuter 1+ vilt per person och dag och guide. Men givetvis kan detta variera mycket beroende på jägarens förmåga och väderförhållandena med mera.

I priset ingår fri avskjutning av hind, kalv och rådjur(Ej bock), det finns alltså ingen fällavgift på ovanstående vilt. Eventuellt finns möjligheten att fälla råbock också mot en extra avgift.

Jakten sker på Isle of Bute, en ö utanför Glasgow i Skottland.

Ön är på ca 15 000 hektar och har en helt fantastisk natur med en vacker utsikt. Det klassiska skotska höglandet med snabba väderskiften och varierande vind ger en härlig utmaning både fysiskt och jaktmässigt. Detta kräver en del av jägaren.

Det är en enastående upplevelse som skiljer sig från en kronviltsjakt i övriga Europa så som i Polen eller Ungern. Här är det mycket öppna ytor och långa håll när man ser kronviltet. Men det finns också täta partier där man kommer väldigt nära inpå djuren på ön. Det blir ofta väldigt spännande och krävande situationer.

Vi jobbar med professionella jaktorganisationer på plats och har stort förtroende för dessa. I Skottland har vi jaktguider med väldigt stor erfarenhet kring viltet och området, de är väldigt måna om att presentera fina upplevelser till gästerna som kommer. Arrangören ansvarar för jakten på hela ön Bute och har därför väldigt bra koll på viltet och viltvården.

Här förvaltas viltet på ett väldigt bra sätt och målet är att stärka stammen av Kronvilt på Bute. Man försöker helt enkelt plocka ett urval av hindar och kalvar för att hjälpa stammen på bästa sätt.

Resan & boende på Isle of Bute i Skottland

Vi startar resan med att flyga till Glasgow i Skottland från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn.

Därefter väntar en bilfärd på ca 2h timmar till ön Bute. Här har man chans att få se lite av Skottlands landsbygd. När vi kommit fram till boendet träffar vi guiderna som hälsar oss välkomna. Sedan finns det tid till att komma i ordning på rummen. Det finns också möjlighet att dricka något gott innan en trevlig hemmalagad välkomstmiddag.

Guiden håller en genomgång inför jakten under kvällen och sedan väntar lite sömn innan äventyret börjar på riktigt!

Boendet är väldigt trevliga och pittoreskt. Man bor i ett klassiskt ”brittiskt” stenhus med mycket heltäckningsmattor.

Här på boendet kommer det serveras hemmalagad frukost och middag efter jakten. Ofta lagas maten på råvaror från ön oavsett om det är egenodlad potatis eller kronhjortsfiléer från tidigare fällda vilt. 

Det är också här som guiderna kommer att hämta och lämna er varje dag.

Skulle man vilja åka iväg och se lite av ön under veckan så finns denna möjlighet också. Det finns olika sevärdheter i närheten. 

Bra att veta!

Det går att ta med sitt eget vapen till Skottland, även om det är krångligare än i övriga Europa efter Brexit. Vi rekommenderar att man lånar vapen på plats. Dessa vapen är av bra kvalitet i 270win, 308win, 30-06 med lämplig optik och ljuddämpare samt benstöd. Hyrvapen ingår i priset. Lånar man vapen på plats finns möjlighet att kontrollskjuta det vapen du kommer att använda under jakten.

Önskar man ändå att ta med eget vapen så hjälper vi till med detta också.

Kontakta oss för att boka

27.995kr per person

[email protected] eller  031-320 41 00 för att boka.

Vad som ingår i resans pris:

Vad som TILLKOMMER:

Vanliga frågor inför våra jaktresor

Skulle din resa bli inställt på grund av Corona erbjuds du möjlighet att boka om resan till ett senare tillfälle eller återfå totala beloppet du betalt vid bokning.

För att få föra ut jaktvapen ur landet krävs ett EU-pass för ditt vapen. Det ansöker man om hos polisen. Läs mer på Polisens hemsida. Detta bör du ansöka om omgående vid bokning av resa då det kan ta några veckor att handlägga. Handläggningstiderna hos polisen varierar.

Inför resan behöver du också fylla i ett formulär på Tullverkets hemsida. Läs mer här. Inför resan meddelar vi vilka uppgifter du behöver fylla i och guidar dig i hur man går tillväga för att checka in jaktvapen på flygplatsen.

Ljuddämpare är tillåtet i Skottland.

Vid bokning faktureras en deposition om 30% av resans totaltbelopp som ska vara betald inom 10 dagar. Närmre avresa faktureras resterande belopp, resterande belopp skall vara betalt senast 40 dagar innan avresa. Eventuella fällavgifter faktureras efter hemkomst.

Vill man betala sin faktura med kort så rekommenderar vi att använda betaltjänsten Betalo

Att åka på en jaktresa innebär nya upplevelser och minnen för livet. Tyvärr är det dock inte möjligt att styra över allt som händer, och ibland inträffar oförutsedda saker som kan ställa till det. Då kan det vara skönt att vara försäkrad både innan och under resan.

Ofta omfattar reseskydden som inkluderas i hemförsäkringar och kreditkort inte allt det man behöver eller önskar.

För att du ska känna dig så trygg som möjligt när du reser med oss har vi valt att samarbeta med Europeiska ERV som har över 100 år i branschen. Tillsammans med Europeiska ERV erbjuder vi deras Reseförsäkring Plus samt Avbeställningsskydd.

Vill du veta mer eller vill teckna en försäkring, vänligen hör av er så hjälper vi er med detta.