Kronhjortsjakt på isle of Bute i Skottland

Följ med oss på denna spännande pyrschjakt i 6 dagar på några av Skottlands största kronhjortar i en otroligt vacker miljö på Isle of Bute. 

I vår resa ingår:

Jakten på bute, skottland

49.995kr per person

Tillgängliga datum under 2023:

18-24 september 2023 - Fullbokad!
25 september - 1 oktober 2023 - Fullbokad!

Under en vecka så smyger vi runt på ön Bute för att leta efter en riktig fin skotsk kronhjort. Här på Bute lever några riktigt stora herrar för att vara i Skottland, snittet är betydligt större än på det klassiska höglandet längre norr ut i landet. 

Vi jobbar med professionella jaktorganisationer på plats och har stort förtroende för dessa. I Skottland har vi jaktguider med väldigt stor erfarenhet kring viltet och området, de är väldigt måna om att presentera fina upplevelser till gästerna som kommer. Arrangören ansvarar för jakten på hela ön Bute och har därför väldigt bra koll på viltvården. Här förvaltas viltvården på ett väldigt bra sätt. Man försöker helt enkelt plocka ett urval av kapitala och äldre hjortar för att hjälpa stammen på bästa sätt. 

Jakten sker som sagt på Isle of Bute, en ö utanför Glasgow i Skottland. Ön är på ca 15 000 hektar och har en helt fantastisk natur med en vacker utsikt. Det klassiska skotska höglandet med snabba väderskiften och varierande vind ger en härlig utmaning både fysiskt och jaktmässigt. Detta kräver en del av jägaren. 

Detta är en otroligt häftig upplevelse som skiljer sig en kronhjortsjakt i övriga Europa så som i Polen eller Ungern. Generellt sätt så är hjortarna betydligt mindre på Skottland och rör sig på ett annat sätt på höglandet. 

Här på Bute finns dock grövre och större hjortar ön snittet i Skottland. Det är dessa vi är ute efter, men som vi vet så finns det en anledning till att dem är stora. Miljön gör också som sagt att det är en tuff jakt. Därför jagar också fler dagar än vid en vanlig Kronhjortsjakt i Skottland. 

Det ingår det en kronhjort oavsett storlek. Målet är som sagt att komma åt en av de större herrarna på ön.

Vill man skjuta ytterligare en kronhjort, så finns eventuellt möjlighet till det. Eventuellt finns möjligheten att fälla råbock också.

Det går att ta med sitt eget vapen till Skottland, även om det är krångligare än i Europa efter Brexit. Därför ingår hyrvapen i priset. Vi rekommenderar att man lånar vapen på plats. Dessa vapen är av bra kvalitet i 270win, 308win, 30-06 med lämplig optik och ljuddämpare samt benstöd.

Önskar man ta med eget vapen så hjälper vi till med detta också.

Resan & boende på Isle of Bute i Skottland

Vi startar resan med att flyga till Glasgow i Skottland från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn.  

Därefter väntar en bilfärd på ca 2h timmar till ön Bute. Här har man chans att få se lite av Skottlands landsbygd. 

När vi kommit fram till boendet träffar vi guiderna som hälsar oss välkomna.  Sedan finns det tid till att komma i ordning på rummen. Det finns också möjlighet att dricka något gott innan vi äter en trevlig välkomstmiddag. 

Här bor vi och äter mat under hela veckan. Är man fiskeintresserad så finns möjligheten till riktigt bra fiske här på Bute i Skottland. Låt oss veta när ni bokar om ni önskar fiske under veckan också.

Guiderna kommer och möter upp oss under kvällen och går igenom jakten och upplägget inför veckan.

Sedan väntar lite sömn innan äventyret börjar på riktigt! 

Kontakta oss för att boka

49.995kr per person

[email protected] eller  031-320 41 00 för att boka.

Vad som ingår i resans pris:

Vad som TILLKOMMER:

Vanliga frågor inför våra jaktresor

Skulle din resa bli inställt på grund av Corona erbjuds du möjlighet att boka om resan till ett senare tillfälle eller återfå totala beloppet du betalt vid bokning.

För att få föra ut jaktvapen ur landet krävs ett EU-pass för ditt vapen. Det ansöker man om hos polisen. Läs mer på Polisens hemsida. Detta bör du ansöka om omgående vid bokning av resa då det kan ta några veckor att handlägga. Handläggningstiderna hos polisen varierar.

Inför resan behöver du också fylla i ett formulär på Tullverkets hemsida. Läs mer här. Inför resan meddelar vi vilka uppgifter du behöver fylla i och guidar dig i hur man går tillväga för att checka in jaktvapen på flygplatsen.

Ljuddämpare är tillåtet i Skottland.

Vid bokning faktureras en deposition om 9.000kr som ska vara betald inom 10 dagar. Närmre avresa faktureras resterande belopp, resterande belopp skall vara betalt senast 40 dagar innan avresa. Eventuella fällavgifter faktureras efter hemkomst.

Vill man betala sin faktura med kort så rekommenderar vi att använda betaltjänsten Betalo

Att åka på en jaktresa innebär nya upplevelser och minnen för livet. Tyvärr är det dock inte möjligt att styra över allt som händer, och ibland inträffar oförutsedda saker som kan ställa till det. Då kan det vara skönt att vara försäkrad både innan och under resan.

Ofta omfattar reseskydden som inkluderas i hemförsäkringar och kreditkort inte allt det man behöver eller önskar.

För att du ska känna dig så trygg som möjligt när du reser med oss har vi valt att samarbeta med Europeiska ERV som har över 100 år i branschen. Tillsammans med Europeiska ERV erbjuder vi deras Reseförsäkring Plus samt Avbeställningsskydd. Vill du veta mer eller vill teckna en försäkring, vänligen hör av er så hjälper vi er med detta.