Jobba hos waidmann

Waidmann Jaktresor är en etablerad och ledande jaktresebyrå som specialiserar sig på att erbjuda exklusiva och minnesvärda jaktupplevelser över hela världen. Vi försöker alltid att erbjuda etiska och hållbara jaktresor med hög kvalitét för våra kunder. Vårt team består av passionerade jägare och reseexperter som brinner för att leverera hög nivå på service och skapa oförglömliga äventyr för våra kunder.

Adminstrativ reseproducent till Waidmann Jaktresor

Är du passionerad för resor och upplevelser, kanske till och med jakt? Har du en utmärkt administrativ förmåga och en stark drivkraft att leverera kundnöjdhet? Då kan du vara precis den vi söker!

Vi är en ledande jaktresebyrå som specialiserar sig på att skapa minnesvärda och etiska jaktupplevelser runt om i världen och vi letar efter en engagerad administrativ reseproducent att ansluta sig till vårt team.

Waidmann är en del av resekoncernen Intoit Travel Group och vi delar även kontor med ca 40st andra reseexperter inom sina nischade områden.

Besök gärna våra spännande systerbolag som brinner för och är specialiserade på:
DykresorKonferensresor & EventsSeglingsresorExotiska resorSafariresor och Fiskeresor

 
jaga dovhjort med waidmann i Sverige

Arbetsplats

Du kommer att vara en del av vårt engagerade team på vår kontorsplats, där du spelar en viktig roll i att stödja vårt företags verksamhet. Vi delar kontor med flera andra resebolag inom samma koncern och har en gemensam ekonomiavdelning och logistikavdelning. Vi har en väldigt social och trevlig arbetsplats där alla hjälps åt med det man kan. Kontoret ligger i kontorsområdet Gårda i Göteborg som har nära till centrala stan likaväl som motorvägen. 

Ansvarsområden:

Som Administrativ reseproducent kommer du att spela en central roll i vårt företag genom att stödja teamet och säkerställa att logistiken och alla administrativa uppgifter hanteras effektivt och professionellt. Du kommer även att samarbete nära våra leverantörer, vårt säljteam och våra kunder för att säkerställa en sömnlös upplevelse för våra kunder.

 

spain country side

Kvalifikationer och meriter

Vi letar efter en noggrann och organiserad person med starka administrativa färdigheter och ett genuint intresse för främst resor och upplevelser, men även en passion för natur och djur och givetvis jakt ser vi gärna. 

Följande kvalifikationer är meriterande:

  • Erfarenhet av administrativa uppgifter och/eller backoffice-roller
  • God kommunikationsförmåga och förmåga att interagera professionellt med kunder och leverantörer
  • Utmärkt organisatorisk förmåga, problemlösningsförmåga och uppmärksamhet på detaljer
  • Förmåga att arbeta självständigt, ta initiativ och hantera flera uppgifter parallellt
  • Erfarenhet av administrativt arbete inom resebranschen är starkt önskvärt
  • Förmåga att hantera flera projekt samtidigt och arbeta effektivt under tidsbegränsningar
  • Goda kunskaper i Office-programvaror som Excel och Word.
  • God kommunikationsförmåga på både svenska och engelska, både i tal och skrift
  • En passion för resor och/eller jakt är en fördel
  • Kunskap om marknadsföring och sociala medieplattformar är en fördel

Villkor & ansökan

Anställningsvillkor: 

Tjänsten är en heltidsanställning och är baserad på vårt kontor i Göteborg. Flexibilitet att arbeta utanför ordinarie arbetstider kan vara nödvändigt under perioder med hög arbetsbelastning. Lön och förmåner kommer att diskuteras under intervjuprocessen och kommer att vara konkurrenskraftiga och anpassade till kvalifikationer och erfarenheter.

Vi ser fram emot att välkomna en passionerad administrativ reseproducent till vårt team för att fortsätta erbjuda enastående jaktupplevelser till våra kunder.

Ansökan: 

Om du känner att du är redo att ta dig an den här spännande utmaningen och vill bli en del av vårt engagerade team och bidra till att skapa minnesvärda jaktupplevelser för våra kunder, skicka in din ansökan idag! .

Märk ämnesraden med ”Reseproducent till Waidmann – Ansökan” och skicka den till ”[email protected]”.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan och ditt CV!