Kontakta oss! 031-320 41 00

Ibexjakt Kirgizistan

Följ med på detta utmanande och spektakulära jaktäventyr i Kirgizistans vildmark, där målet är att fälla en imponerande stor Ibex! Bergsjakt på Ibex i Asien erbjuder en adrenalinfylld upplevelse som ställer höga krav på både fysisk uthållighet och jaktfärdigheter.

 

I vår resa ingår:

Jakten i Kirgizistan

94.990 kr per person

Tillgängliga datum:

Kontakta oss för en skräddarsyd upplevelse!

Jakten sker på 3000-5000 meter höjd över havet och ofta i svår och tuff terräng.  Denna utmanande och vackra miljö med snabba väderskiften och varierande vind ger en härlig utmaning både fysiskt och jaktmässigt!

Denna resa tar er till några av de mest avlägsna och orörda platserna i Kirgizistan, där den råa skönheten i landskapet kombineras med spänningen i jakten. Ni kommer att navigera genom dramatiska bergslandskap, ofta från hästryggen, vilket ger en autentisk och intensiv jaktupplevelse.

Våra erfarna jaktguider, som är väl insatta i det lokala viltet och terrängen, kommer att leda er genom hela äventyret. De har tillgång till de bästa jaktmarkerna och är dedikerade till att skapa minnesvärda upplevelser för varje deltagare. Guiderna förvaltar viltet med största professionalitet, vilket säkerställer en ansvarsfull och framgångsrik jakt.

Att jaga Ibex i dessa berg innebär att möta naturens utmaningar på nära håll, men belöningen är en jaktupplevelse utöver det vanliga. Utöver jakten kommer ni att njuta av gemenskapen i basecamp, med utsökt asiatisk mat och berättelser från dagens äventyr.

Oavsett om ni är erfarna jägare eller söker ett nytt och spännande äventyr, erbjuder denna resa en unik möjlighet att testa era gränser, uppleva Kirgizistans enastående natur och återvända hem med berättelser om ett äventyr ni sent kommer att glömma. Boka ert jaktäventyr idag och gör er redo för en oförglömlig upplevelse!

Resan & boende

Vi startar resan med att flyga från Sverige till Bishkek i Kirgizistan. På flygplatsen väntar vår partner som hjälper er i tullen för att få ut era vapen. När allt är färdigt så startar färden upp till jaktmarken.

 

För detta jaktäventyr är noggranna förberedelser avgörande. Vi bistår er med all nödvändig dokumentation från Svenska tullverket och tullverket i Kirgizistan, så att ni kan fokusera på äventyret. Innan jakten startar ges ni möjlighet att skjuta in era vapen, gå igenom jaktplanen, utrustningen och träna med hästarna.

Äventyret börjar med en resa upp i de majestätiska bergen till ert “basecamp”, där ni kommer att tillbringa den kommande veckan. Basecamp består av en enkel men bekväm stuga utrustad med alla nödvändigheter. Den är belägen på cirka 3 600 meters höjd, och härifrån utgår ni varje morgon.

Jakten i denna karga och storslagna miljö sker huvudsakligen från hästryggen, så länge terrängen tillåter det. När ni lokaliserat en imponerande Ibex, sker den avslutande ansmygningen till fots för att komma så nära som möjligt.

Om ni följer en stor Ibex under dagen och det blir för långt att återvända till basecamp, övernattar ni i ett “spikecamp” högre upp i bergen. Detta läger består av enklare tält, men erbjuder en äkta vildmarksupplevelse.

Frukost och middag serveras vanligtvis i basecamp, medan en enklare lunch intas ute i fält. Maten som serveras i basecamp är utsökt asiatisk mat, som skiljer sig från den vanliga svenska kosten men erbjuder en kulinarisk upplevelse.

Om någon i gruppen redan har fällt sin Ibex, finns möjlighet att jaga varg eller en ytterligare Ibex. Det är också möjligt att följa med sin jaktkamrat som åskådare och uppleva jakten från sidan. Kvällarna tillbringas i campen, där ni kan njuta av något gott att dricka och dela berättelser om dagens äventyr.

Om alla jägare har fällt sina byten och känner sig nöjda med jakten, finns möjlighet att åka ner till staden tidigare än planerat. De sista dagarna kan då spenderas i Bishkek, där ni kan utforska stadens sevärdheter innan ni flyger hem till Sverige.

Detta är inte bara en jaktresa, utan en unik möjlighet att uppleva Kirgizistans vilda och oförstörda natur, skapa minnen för livet och återvända hem med berättelser om ett riktigt äventyr.

Bra att veta!

Det går att ta med sitt eget vapen till Kirgizistan, även om det är mer komplicerat än i Europa. Vi rekommenderar att ni har med  vapen som är inskjutna på 200-500 meter. Väl på plats får ni skjuta in era vapen på nytt då höjdskillnaden kan påverka balistiken.

 

 

Kontakta oss för att boka

94.990kr per person

[email protected] eller  031-320 41 00 för att boka.

Vad som ingår i resans pris:

Vad som TILLKOMMER:

Att åka på en jaktresa innebär nya upplevelser och minnen för livet. Tyvärr är det dock inte möjligt att styra över allt som händer, och ibland inträffar oförutsedda saker som kan ställa till det. Då kan det vara skönt att vara försäkrad både innan och under resan.

Ofta omfattar reseskydden som inkluderas i hemförsäkringar och kreditkort inte allt det man behöver eller önskar.

För att du ska känna dig så trygg som möjligt när du reser med oss har vi valt att samarbeta med Europeiska ERV som har över 100 år i branschen. Tillsammans med Europeiska ERV erbjuder vi deras Reseförsäkring Plus samt Avbeställningsskydd. Vill du veta mer eller vill teckna en försäkring, vänligen hör av er så hjälper vi er med detta.